Παρέμβαση εισαγγελέα για τις δηλώσεις του προέδρου της ΠΟΕΔΗΝ για «σκόπιμα κλειστές» ΜΕΘ

Παρέμβαση εισαγγελέα για τις δηλώσεις του προέδρου της ΠΟΕΔΗΝ για «σκόπιμα κλειστές» ΜΕΘ

Παρέμβαση της Εισαγγελίας Πρωτοδικών προκάλεσαν οι ισχυρισμοί του πρόεδρου της ΠΟΕΔΗΝ Μιχάλη Γιαννακού περί ΜΕΘ «που παραμένουν σκόπιμα κλειστές». Την ίδια ώρα, από τον υπουργό Υγείας Θάνο Πλεύρη, έχει συνταχθεί αναφορά αξιοποίνων πράξεων σε βάρος του συνδικαλιστή, όπως ανέφερε σήμερα στον ΣΚΑΪ. Οι δηλώσεις του προέδρου της ΠΟΕΔΗΝ προκάλεσαν την οργισμένη αντίδραση του Θ.Πλεύρη, ο οποίος διέψευσε τους ισχυρισμούς του Μ. Γιαννακού.

Σύμφωνα με το ΑΠΕ, η προϊσταμένη της Εισαγγελίας Πρωτοδικών, Σωτηρία Παπαγεωργακοπούλου, έδωσε εντολή να διερευνηθούν οι δηλώσεις του Μ. Γιαννακού με σκοπό να διακριβωθεί η βασιμότητά τους και να εντοπιστεί αν προκύπτει η διάπραξη του αδικήματος της παράβασης καθήκοντος.

Ο φάκελος για το παραπάνω θέμα θα ενταχθεί στο πλαίσιο της προκαταρκτικής που ήδη διενεργείται με αφορμή καταγγελίες για θανάτους ασθενών με κορονοϊό που διασωληνώθηκαν εκτός ΜΕΘ.

Ο Μ. Γιαννακός ισχυρίστηκε ότι από τις 647 κλινικές ΜΕΘ που λειτουργούν σε όλη τη χώρα για ασθενείς με κορονοϊό, οι 47 κρατούνται κενές με σκοπό να διατεθούν, εφόσον χρειαστεί, σε επιφανείς ασθενείς, την ίδια ώρα που, όπως ο ίδιος υποστήριξε, 114 ασθενείς έχουν διασωληνωθεί εκτός ΜΕΘ.

Νωρίτερα, ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης  τόνιζε ότι «όσοι δεν πηγαίνουν στην εισαγγελία να πουν αυτά που καταγγέλλουν, θα κληθούν να λογοδοτήσουν για τα ψέματα που λένε. Δεν περιμένω την εισαγγελία να κινηθεί, κινούμαι εγώ και ζητώ από την εισαγγελία να ελέγξει τις ψευδείς και συκοφαντικές αναφορές που έγιναν».

Ο κ. Πλεύρης επανέλαβε ότι πρόκειται για ψεύδη και δήλωσε εξοργισμένος καθώς όπως είπε θα μπορούσε να δεχθεί κριτική για παραλείψεις ή γιατί δεν υπάρχουν αρκετές ΜΕΘ αλλά είναι εντελώς διαφορετικό να χαρακτηρίζει ουσιαστικά εγκληματίες την κυβέρνηση ένας συγκεκριμένος συνδικαλιστής.