Παρέμβαση αντιεισαγγελέα Αρείου Πάγου για τους αντιεμβολιαστές που «στοχοποιούν» εκπαιδευτικούς

Παρέμβαση αντιεισαγγελέα Αρείου Πάγου για τους αντιεμβολιαστές που «στοχοποιούν» εκπαιδευτικούς

Εισαγγελική παραγγελία για τη διερεύνηση πιθανών αξιόποινων συμπεριφορών σε βάρος εκπαιδευτικών από αντιεμβολιαστές έδωσε ο αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου Ευάγγελος Ζαχαρής μετά τις επιθέσεις και μηνύσεις που δέχτηκαν εκπαιδευτικοί όταν επιχείρησαν να εφαρμόσουν το νόμο, καλώντας ταυτόχρονα  εφέτες και εισαγγελείς να παρεμβαίνουν άμεσα όπου χρειάζεται για την τήρηση των νόμων και την προστασία της δημόσιας υγείας.

Πλέον, μπαίνουν στο μικροσκόπιο της δικαιοσύνης οι πρόσφατες συμπεριφορές αντιεμβολιαστών, οι οποίοι με μηνύσεις στρέφονται σε βάρος εκπαιδευτικών που καλούνται να εφαρμόσουν το νόμο για την τήρηση των μέτρων στα σχολεία προς αποφυγή της μετάδοσης του κορονοιου.

Ο αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου Ευάγγελος Ζαχαρής με παραγγελία του προς τους εισαγγελείς εφετών και πρωτοδικών όλης της χώρας ζητά να διερευνηθεί το αν οι αναφερόμενες ενέργειες συνιστούν αξιόποινες πράξεις και σε καταφατική περίπτωση να ενεργήσουν όπως ο νόμος ορίζει.

Μάλιστα, τους καλεί, λόγω της σοβαρότητας των υποθέσεων, να παρεμβαίνουν συνεχώς όπου χρειάζεται για την τήρηση των νόμων και την προστασία της δημόσιας υγείας.

Αφορμή για την εισαγγελική παρέμβαση αποτέλεσε ερώτηση της βουλευτού του ΚΙΝΑΛ Νάντιας Γιαννακοπούλου με τίτλο «Ως πότε θα είναι απροστάτευτοι οι εκπαιδευτικοί από επιθέσεις αντιεμβολιαστών επειδή τηρούν τα πρωτόκολλα;», στην οποία έκανε λόγο για υποβολή μηνύσεων σε βάρος των εκπαιδευτικών, επειδή προσπαθούν να εφαρμόσουν το νόμο για τη δημόσια υγεία και δεν επιτρέπουν την είσοδο σε ανεμβολίαστους μαθητές που δεν έχουν κάνει self test και δεν φορούν προστατευτική μάσκα.

Νωρίτερα και ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, ερωτηθείς για  τα περιστατικά γονέων που εισβάλουν στα σχολεία των παιδιών τους και απαιτούν αυτά να μπουν στις τάξεις χωρίς τεστ και μάσκες ανέφερε πως «η κυβέρνηση και η εκπαιδευτική κοινότητα δεν μπορεί να ανεχτεί τέτοιες συμπεριφορές. Υπάρχουν συγκεκριμένοι νόμοι, προβλέψεις και οδηγίες που είναι ξεκάθαρες». τόνισε.

«Όποιος επιχειρήσει ανάλογες ενέργειες θα είναι αντιμέτωπος με τις νομικές πράξεις που προβλέπονται» υπογράμμισε ακόμα ο Γ. Οικονόμου και πρόσθεσε: «Χωρίς αμφιβολία. Δεν πρέπει να κάνουμε εκπτώσεις σε αυτά. Όλη αυτή η συζήτηση τήρησης των μέτρων και κυρίως του εμβολιασμού ένα συνώνυμο έχει: Είναι η λέξη Ελευθερία. Όποιος δεν το καταλαβαίνει αυτό, δεν έχει αντιληφθεί τι διακυβεύεται. Έχει ξεχάσει πολύ γρήγορα τι περάσαμε το προηγούμενο διάστημα κλεισμένοι στα σπίτια και μπροστά από έναν υπολογιστή», κατέληξε.