Παρατείνεται έως τις 10 Μαΐου το κλείσιμο των σχολείων

Παρατείνεται έως τις 10 Μαΐου το κλείσιμο των σχολείων

Σε παράταση της απαγόρευσης λειτουργίας όλων των εκπαιδευτικών δομών έως και τις 10 Μαΐου προχώρησε το υπουργείο Παιδείας. Η απόφαση θα δημοσιευθεί σήμερα και λήφθηκε για προληπτικούς λόγους κατόπιν εισήγησης της Εθνικής Επιτροπής Προστασίας Δημόσιας Υγείας έναντι του κορονοϊού.

Η προηγούμενη ΚΥΑ που είχε εκδοθεί για τα εκπαιδευτικά ιδρύματα ίσχυε μέχρι σήμερα, 10 Απριλίου. Η απόφαση αφορά παιδικούς σταθμούς, νηπιαγωγεία, δημοτικά, γυμνάσια, λύκεια και πανεπιστήμια.

Μάλιστα, μιλώντας στον ΣΚΑΪ, η υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως, σημείωσε ότι όπως η σημερινή απόφαση βασίστηκε στην εισήγηση των ειδικών με επικεφαλής τον Σωτήρη Τσιόδρα έτσι και για την επόμενη απόφαση για άνοιγμα ή μη των σχολείων «θα ακούσουμε τους ειδικούς».

Για τα σενάρια πως δεν θα ανοίξουν ξανά τα σχολεία τη φετινή σχολική χρονιά, είπε ότι δεν έχει λάβει καμία τέτοια εισήγηση. Σύμφωνα με την ίδια, οι ειδικοί είναι αισιόδοξοι καθώς είναι καλές οι καμπύλες της πανδημίας χώρας μας αλλά αυτό όπως είπε, προϋποθέτει υποδειγματική εφαρμογή των μέτρων κατά τον μήνα Απρίλιο.

Εξάλλου, η υφυπουργός Παιδείας Σοφία Ζαχαράκη, άφησε νωρίτερα ανοιχτό το ενδεχόμενο «επέκτασης της σχολικής χρονιάς πέραν της 15ης Ιουνίου», ενώ είπε ότι το υπουργείο εξετάζει σοβαρά το ενδεχόμενο μην πραγματοποιηθούν φέτος προαγωγικές εξετάσεις. 

«Τα παιδιά πρέπει να πάρουν τα περισσότερα από τον δάσκαλο στη φυσική τάξη. Θέλουμε να ανοίξουν τα σχολεία για να καλύψουν τα κενά», είπε, μιλώντας στον ΘΕΜΑ 104,6. Όσον αφορά το πώς θα βαθμολογηθούν οι μαθητές, η υφυπουργός Παιδείας παρέπεμψε στους υπευθύνους των τάξεων λέγοντας ότι «αυτοί γνωρίζουν τα παιδιά».

Ειδικά για την πρωτοβάθμια εκπαίδευση (Δημοτικό) σημείωσε ότι «πρέπει να καλυφθούν ενότητες που είναι σημαντικές σε γλώσσα και μαθηματικά για να πάνε στην επόμενη χρονιά».

ΟΑΕΔ: Απαγόρευση λειτουργίας των εκπαιδευτικών δομών έως και τις 10 Μαΐου   

Την παράταση της απαγόρευσης λειτουργίας όλων των εκπαιδευτικών δομών του Οργανισμού Απασχόλησης Εργατικού Δυναμικού (ΟΑΕΔ) (Επαγγελματικές Σχολές Μαθητείας, Ινστιτούτα Επαγγελματικής Κατάρτισης, Κέντρα Επαγγελματικής Κατάρτισης και βρεφονηπιακούς σταθμούς), καθώς και την αναστολή όλων των εκπαιδευτικών εκδρομών εσωτερικού και εξωτερικού, έως και τις 10 Μαΐου, για προληπτικούς λόγους, αποφάσισε η διοίκηση του Οργανισμού, κατόπιν εισήγησης της Εθνικής Επιτροπής Προστασίας Δημόσιας Υγείας έναντι της πανδημίας COVID-19.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση του ΟΑΕΔ, η προσωρινή απαγόρευση λειτουργίας αφορά και τη διεξαγωγή της πρακτικής άσκησης.

Διαβάστε ακόμα:

Ν. Κεραμέως: Μειώνουμε την ύλη, βρισκόμαστε έμπρακτα στο πλευρό των μαθητών