Παραιτήθηκε ο επικεφαλής δικηγόρος του Trump στην έρευνα για τη Ρωσία

Παραιτήθηκε ο επικεφαλής δικηγόρος του Trump στην έρευνα για τη Ρωσία

Παραιτήθηκε ο δικηγόρος του Donald Trump, John Dowd, που ηγείται της νομικής του ομάδας στις έρευνες για ενδεχόμενη παρέμβαση της Ρωσίας στις προεδρικές εκλογές του 2016, λίγες ημέρες αφότου ζήτησε από τον ειδικό ανακριτή Robert Mueller, να κλείσει την έρευνα.

Όπως μετέδωσαν οι «New York Times», ο John Dowd αποφάσισε να εγκαταλείψει τη θέση του διότι έκρινε πως ο πρόεδρος Trump αγνοεί τις συμβουλές του.

«Ο John Dowd υπήρξε πολύτιμο μέλος της νομικής μας ομάδας και θα συνεχίσουμε τη συνεχή συνεργασία μας με το γραφείο ειδικών συμβούλων σχετικά με την έρευνα», αναφέρει δήλωση του Jay Sekulow, έτερου μέλους της νομικής ομάδας του Trump. 

Από την πλευρά του, ο John Dowd ανέφερε σε γραπτή του δήλωση ότι πως αγαπά τον πρόεδρο Trump και του εύχεται τα καλύτερα.

Υπενθυμίζεται ότι την προηγούμενη εβδομάδα ο John Dowd είχε ζητήσει τον τερματισμό της έρευνας του Robert Mueller, με τον Λευκό Οίκο να διευκρινίζει στη συνέχεια πως η δήλωση Dowd δεν αποτελούσε προτροπή για την απόλυση του ειδικού συμβούλου.

Έτοιμος να καταθέσει στον ειδικό εισαγγελέα, δηλώνει ο Trump

Την ίδια ώρα ο πρόεδρος των ΗΠΑ διαβεβαίωσε σήμερα ότι είναι έτοιμος να καταθέσει ενώπιον του ειδικού εισαγγελέα Robert Mueller, που έχει αναλάβει την έρευνα για το ενδεχόμενο συμπαιγνίας ανάμεσα στο προεκλογικό επιτελείο του και τη Ρωσία.

«Ναι, θα ήθελα να το κάνω» απάντησε ο μεγιστάνας ερωτηθείς σχετικά.

(φωτογραφία AP)