Π. Σκουρλέτης : Σύντομα κατάθεση συνολικής λύσης για τους συμβασιούχους των ΟΤΑ

Π. Σκουρλέτης : Σύντομα κατάθεση συνολικής λύσης για τους συμβασιούχους των ΟΤΑ

Απάντηση στο δριμύ κατηγορώ της ΚΕΔΕ εναντίον του για τους χειρισμούς του στην υπόθεση των συμβασιούχων στους ΟΤΑ, έδωσε ο Πάνος Σκουρλέτης και υπόισχεται καταβολή των δεδουλευμένων ανεξάρτηα της απόφασης του Ελεγκτικού Συνεδρίου.

Το υπουργείο Εσωτερικών κάνει λόγο για «συνολική λύση» που θα καταθέσει σύντομα.

Σχετικά με τα δεδουλευμένα των συμβασιούχων, ενημερώνει ότι το ζήτημα θα κριθεί οριστικά στο επίπεδο των τμημάτων του Ελεγκτικού Συνεδρίου, θυμίζει την νομική αρχή ότι εργασία ήδη παρασχεθείσα πρέπει να πληρώνεται, ενώ διαβεβαιώνει ότι «σε κάθε περίπτωση η κυβέρνηση διατηρεί τη δυνατότητα ανάληψης κάθε, τυχόν απαραίτητης, πρωτοβουλίας για να διασφαλιστεί η καταβολή των δεδουλευμένων».

Το υπουργείο κάνει λόγο για «αρνητική εξέλιξη» για τη συγκεκριμένη κατηγορία εργαζομένων, προσθέτοντας πως η εν λόγω απόφαση αναδεικνύει «το αδιέξοδο της κάλυψης πάγιων και διαρκών αναγκών μέσω συμβάσεων ορισμένου χρόνου» στο Δημόσιο και στους ΟΤΑ.

Υπενθυμίζει ότι η κυβέρνηση ήδη εξετάζει το θέμα και προσθέτει πως «σύντομα θα κληθούν όλοι οι εμπλεκόμενοι, πολιτικές δυνάμεις και φορείς, να τοποθετηθούν σε ένα ζήτημα που δημιουργήθηκε εδώ και δεκαετίες απολύτως συνειδητά».