Π. Σκουρλέτης: Με τον Κυρ. Μητσοτάκη διαμορφώνεται ένας ακροδεξιός νεοφιλελευθερισμός

Π. Σκουρλέτης: Με τον Κυρ. Μητσοτάκη διαμορφώνεται ένας ακροδεξιός νεοφιλελευθερισμός

Οπαδό του "καθαρού και ακραίου νεοφιλελευθερισμού", χαρακτηρίζει τον νέο αρχηγό της ΝΔ, Κυριάκο Μητσοτάκη, ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Πάνος Σκουρλέτης, προσθέτοντας ότι η επικράτησή του τις εσωκομματικές εκλογές στηρίχτηκε από το ακροδεξιό κομμάτι της παράταξης.

   Ο κ. Σκουρλέτης, μιλώντας στο "Πρακτορείο 104,9 FM" και στην εκπομπή "Καθημερινά", με τους Νικόλ Καζαντζίδου και Χρήστο Μάτη, σε ερώτηση αν το ενδεχόμενο ματαίωσης της επένδυσης στις Σκουριές σε συνδυασμό με την εκλογή του υποστηρικτή των ιδιωτικών επενδύσεων, Κυριάκου Μητσοτάκη, θα έχει αρνητικό αντίκτυπο για την κυβέρνηση, χαρακτήρισε συμπτωματικά τα δύο αυτά γεγονότα, λέγοντας ότι δεν υπήρξε κάποιος συνδυασμός από κάποιους.

   "Ο κ. Μητσοτάκης εμφανίζεται ως οπαδός του καθαρού, του ακραίου νεοφιλελευθερισμού. Δεν θεωρώ ότι ο ακραίος νεοφιλελευθερισμός είναι φιλικός ως προς την ανάπτυξη" είπε ο κ. Σκουρλέτης και υπογράμμισε ότι η άποψη αυτή επικρατεί σιγά σιγά και στην Ευρώπη.

   Σε ερώτηση, αν η μετακίνηση της ΝΔ προς το χώρο του κέντρου θα δημιουργήσει δυσκολίες στην κυβέρνηση, είπε ότι οι έννοιες του κέντρου και του ακραίου νεοφιλελευθερισμού δεν συμβαδίζουν και υπογράμμισε ότι με την επικράτηση του κ. Μητσοτάκη διαμορφώνεται στη χώρα ένας "ιδιόμορφος ακροδεξιός νεοφιλελευθερισμός".

   "Δεν συμβαδίζουν μαζί η έννοια του κέντρου και του ακραίου νεοφιλελευθερισμού, πολύ δε περισσότερο, αν λάβει κανείς υπόψη ότι ο κ. Μητσοτάκης στηρίχτηκε από το ακροδεξιό κομμάτι της ΝΔ. Εδώ πάμε για τη δημιουργία ενός ιδιόμορφου ακροδεξιού νεοφιλελευθερισμού θα έλεγα. Που θα δούμε τελικά τι προφίλ θα δημιουργήσει στη ΝΔ" πρόσθεσε.

   Ο κ. Σκουρλέτης επισήμανε, επίσης, ότι ο μεσαίος χώρος στην Ελλάδα έχει αλλάξει, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι πλέον υπάρχει μια μεγάλη παράταξη της αριστεράς και από την άλλη ένας χώρος της δεξιάς "που προσπαθεί να βρει τη σημερινή του ταυτότητα".

   Εξάλλου, σε ερώτηση αν ο πρωθυπουργός, Κώστας Καραμανλής, υποστηρίζει "κάτω από το τραπέζι" την κυβέρνηση, ο κ. Σκουρλέτης είπε ότι "πρόκειται περί φημών και τραβηγμένων απόψεων και σεναρίων".

   Υπογράμμισε δε, ότι το κάθε ρεύμα στη ΝΔ έχει τα δικά του χαρακτηριστικά και αναφερόμενος στον πρώην αρχηγό του κόμματος, Αντώνη Σαμαρά, είπε ότι "έδωσε στη ΝΔ ένα ακροδεξιό προφίλ ως πρόεδρος".

   Απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με το νομοσχέδιο για το ασφαλιστικό, ο κ. Σκουρλέτης έκανε λόγο για "κορυφαίο ζήτημα που αν υπάρχουν συμπτώσεις θα είναι καλό", διευκρινίζοντας όμως ότι ενδεχόμενο να περάσει "με αυξημένη πλειοψηφία θα αφορά το ασφαλιστικό και μόνο".

   "Ας μην βγάζουμε συμπεράσματα για διεργασίες και νέες κοινοβουλευτικές πλειοψηφίες" είπε ο κ. Σκουρλέτης, ο οποίος προσέθεσε ότι "επιδίωξη της κυβέρνησης είναι παρά τις δυσκολίες να μπορέσουμε να δώσουμε μια προοπτική και να γίνει κατανοητό στον κόσμο ότι αν παίρνονται σκληρά μέτρα είναι για να επακολουθήσει μια διαφορετική πορεία συνολικά για τον τόπο".

   "Είναι το στοίχημα για τον τόπο, που κρίνεται καθημερινά, αλλά δεν κρίνεται από μία στιγμή" κατέληξε.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ