Π. Πολάκης: Η υπόθεση Novartis επιστρέφει στη Δικαιοσύνη, υπάρχουν πολλά στοιχεία

Π. Πολάκης: Η υπόθεση Novartis επιστρέφει στη Δικαιοσύνη, υπάρχουν πολλά στοιχεία

Σε υψηλούς τόνους κινήθηκε η ο Παύλος Πολάκης κατά τη διάρκεια της ομιλίας του στην Ολομέλεια της Βουλής όπου πραγματοποιείται η συζήτηση για το πόρισμα της υπόθεσης Novartis, κάνοντας λόγο για θράσος να είσαι βουτηγμένος ως το λαιμό στη διαφθορά και να κάνεις ότι δεν ξέρεις τίποτα για τον φόνο.

Μάλιστα επιτέθηκε στα ΜΜΕ και ειδικά σε Φιλελεύθερο, ΣΚΑΙ, Star και ΑΝΤ1, ρωτώντας πόσα δημοσιεύματα και ρεπορτάζ θα είχαν αφιερώσει αν είχαν έρθει στην επιφάνεια στοιχεία για στελέχη της Αριστεράς, ανάλογα με αυτά που έχουν έρθει σήμερα για την υπόθεση Novartis. Είπε, δε, ότι ο Φιλελεύθερος «θα αφιέρωνε δεκαεξασέλιδο».

Ο κ. Πολάκης ανέφερε παραδείγματα που αποδεικνύουν, σύμφωνα με τον ίδιο τη σχέση των κομμάτων της αντιπολίτευσης με ανθρώπους της Novartis. Πρέπει να αλλάξει το Σύνταγμα επεσήμανε σε άλλο σημείο ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας. «Τη χώρα την χρεοκωπήσανε  δύο κόμματα, το  ΠΑΣΟΚ και η ΝΔ και ένα μεγάλο μέρος αφορά το μαύρο χρήμα στην υγεία».

O κ. Πολάκης έκανε λόγο για έναν «εμετικό» νόμο περί ευθύνης υπουργών και απευθυνόμενος στον Μάκη Βορίδη ρώτησε γιατί κατήργησε απόφαση για τα φάρμακα που έχε υπογράψει ο Άδωνις Γεωργιάδης. «Τυχαία ανέβηκε ο τζίρος της Noavartis επί υπουργίας Αβραμόπουλου», επεσήμανε σε άλλο σημείο της ομιλίας του ο κ. Πολάκης, βάζοντας στο στόχαστρό του και τον Δημήτρη Αβραμόπουλο.

Στη συνέχεια υποστήριξε ότι επί υπουργίας Άδωνι Γεωργιάδη «σπρώχτηκε» διαφημιστική δαπάνη σε ανύπαρκτα site.

Στη συνέχεια έκανε λόγο για ιστορική ημέρα, καθώς η υπόθεση Novartis, γυρνάει στη Δικαιοσύνη ώστε να διερευνηθεί. «Η υπόθεση θα επιστραφεί στη Δικαιοσύνη, καθώς υπάρχουν πολλά στοιχεία», πρόσθεσε ο Παύλος Πολάκης.