Π. Λαφαζάνης: «Κοράκια» συμβολαιογράφοι που πληρώνονται αδρά κάνουν τους πλειστηριασμούς

Π. Λαφαζάνης: «Κοράκια» συμβολαιογράφοι που πληρώνονται αδρά κάνουν τους πλειστηριασμούς

Επίθεση στην κυβέρνηση, αλλά και στους συμβολαιογράφους που διεξάγουν πλειστηριασμούς εξαπέλυσε ο επικεφαλής της Λαϊκής Ενότητας, Παναγιώτης Λαφαζάνης, σε δηλώσεις του στο ΘΕΜΑ 104,6 και τους Γιώργο Κουβαρά, Κατερίνα Δούκα και Γιώργο Πιέρρο.

«Βρίσκομαι στην Πατησίων 4 όπου εκπλειστηριάζεται ένα λυόμενο 15 τετραγωνικών με ελιές, αξίας 62.000 ευρώ έτσι το βγάζουν την αξία του. Δεν ξέρω αν είναι πρώτη κατοικία. Μπορεί όμως να είναι και πρώτη κατοικία. Δεν έχω δει πολλά πλούσια σπίτια 15 τετραγωνικών. Η κυβέρνηση έχει πει ότι δεν εκπλειστηριάζοντια ακίνητα κάτω των 300.000 ευρώ, αλλά βλέπετε τι γίνεται εδώ.

«Η συμβολαιογράφος εδώ, επιτρέψτε μου να πω κοράκι, τη λέω κοράκι γιατί είμαστε εδώ πολλοί άνθρωποι και ζητάμε αντιπροσωπεία να κούσε τα αιτήματά της και δεν μας δέχεται», τόνισε ο κ. Λαφαζάνης.

«Δεν μας δέχεται ούτε για δέκα λεπτά και για να μην έχει φόβο γιατί δεν είμαστε τρομοκράτες, να μας συνοδεύσουν όσοι αστνυομικοί θέλουν. Εμείς να μιλήσουμε θέλουμε», ανέφερε χαρακτηριστικά.

«Τους λέω κοράκια, γιατί ο ένας μετά τον άλλον οι συμβολαιογραφικοί σύλλογοι επανεπιβεβαιώνουν την αποχή τους και για αυτό δεν γίνεται απολύτως κανένας πλειστηριασμός σε όλη την Ελλάδα. Και στην Αθήνα τούς κάνει μόνο μια ολιγάριθμη ομάδα. Τους νέμεται προνομιακά ένα κύκλωμα συμβολαιογράφων που αμείβεται αδρότατα. Το κύκλωμα αυτό λειτουργεί χρόνια. Είναι για 10-12 ονόματα. Λειτουργούν ως μακρύ χέρι των τραπεζών που τους κάνουν τα χατήρια», πρόσθεσε.

Ερωτηθείς πώς θα προλαμβάνουν τους πλεισηριασμούς, «είπε ότι αυτή η διαμαρτυρήσει έχει απήχηση γιατί εκθέτει τους συμβολαιογράφους στα μάτια της κοινής γνώμης. Ξέρουν όλοι ότι εδώ στην Πατησίων 4 στον 4ο όροφο λειτουργεί όχι συμβολαιογραφείο, αλλά λησταρχείο».

Φωτογραφία intime news