Π. Καμμένος: Εγγύηση σταθερότητας οι ένοπλες δυνάμεις Ελλάδας-Αρμενίας

Π. Καμμένος: Εγγύηση σταθερότητας οι ένοπλες δυνάμεις Ελλάδας-Αρμενίας

Οι ένοπλες δυνάμεις της Ελλάδας και της Αρμενίας, με άριστες σχέσεις με το ΝΑΤΟ και την Ευρωπαϊκή Ένωση, αλλά και τη Ρωσία, αποτελούν την εγγύηση σταθερότητας στην ευρύτερη περιοχή, επισήμανε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος, από την Αρμενία όπου πραγματοποιεί διήμερη επίσημη επίσκεψη.

Αναφερόμενος στις προκλήσεις που αντιμετωπίζουν οι δύο χώρες στις περιοχές τους, ο κ. Καμμένος επικεντρώθηκε στις παραβιάσεις του εθνικού εναέριου χώρου και των ελληνικών χωρικών υδάτων, από τις τουρκικές ένοπλες δυνάμεις, καθώς και στο γεγονός ότι η μισή Κύπρος παραμένει κατεχόμενη από τουρκικά στρατεύματα κατοχής. Ο κ. Καμμένος δεν παρέλειψε να αναφερθεί στο ζήτημα του Ναγκόρνο Καραμπάχ που αντιμετωπίζει η Αρμενία, όπως επίσης και στο θέμα της τρομοκρατίας - «ιδιαίτερα του ισλαμικού φονταμενταλισμού που αποτελεί εχθρό για όλες τις ελεύθερες χώρες". Δήλωσε δε, ότι "θα προχωρήσουμε σε στενότερη συνεργασία και στη διαμόρφωση εκείνων των συνθηκών που, όταν ετοιμάζεσαι για πόλεμο εξασφαλίζεις την ειρήνη".

Κατά τις συναντήσεις του με τον Αρμένιο ομόλογο του Σεϊράν Οχανιάν και τον υπουργό Εξωτερικών Έντουαρντ Ναλμπαντιάν, επαναβεβαιώθηκε το άριστο κλίμα που επικρατεί στις σχέσεις Ελλάδας Αρμενίας.

"Η ιστορία των λαών μας είναι γραμμένη με αίμα το οποίο χύθηκε από το ίδιο μαχαίρι. Εκατό χρόνια από τη Γενοκτονία του αρμενικού λαού και του Ελληνισμού του Πόντου, θα προχωρήσουμε σε κοινές εκδηλώσεις, γιατί οι λαοί που ξεχνούν την ιστορία τους πεθαίνουν", ανέφερε χαρακτηριστικά.

Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, ανακοίνωσε επίσης τη συνεργασία των δύο χωρών στον τομέα της αμυντικής βιομηχανίας, προς όφελος της οικονομικής ανάπτυξης των δύο χωρών και των ενόπλων δυνάμεων τους. Ο κ. Καμμένος συναντήθηκε επίσης με Αρμένιους αξιωματικούς, απόφοιτους της ελληνικής Στρατιωτικής Σχολής Ευελπίδων.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ