Ουρές και συνωστισμός μεταναστών έξω από την Υπηρεσία Ασύλου

Ουρές και συνωστισμός μεταναστών έξω από την Υπηρεσία Ασύλου

Επαναλήφθηκαν και σήμερα οι εικόνες συνωστισμού στην Υπηρεσία Ασύλου στην λεωφόρο Κατεχάκη, όπου εκατοντάδες μετανάστες συγκεντρώθηκαν χωρίς να φορούν μάσκες και να τηρούν τις αποστάσεις ασφαλείας. «8 στους 10 δεν θα έπρεπε να είναι εδώ» δήλωσε ο υπουργός Μετανάστευσης που επισκέφθηκε την Υπηρεσία. 

Στο σημείο, έσπευσαν αστυνομικές δυνάμεις προκειμένου να επιβάλλουν την τάξη. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες στο σημείο είχαν  συγκεντρωθεί από τα μεσάνυχτα άτομα και πολλοί εξ αυτών κοιμήθηκαν έξω από το κτήριο για να εξυπηρετηθούν πρώτοι, ενώ γύρω στις 06:00 το πρωί ο αριθμός των συγκεντρωμένων ήταν περί τα 250 άτομα.

Ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου, Νότης Μηταράκης, που βρέθηκε νωρίς το πρωί στην Υπηρεσία επισήμανε πως 8 στους 10, όταν τελικά περάσουν μέσα προκύπτει ότι δεν χρειαζόταν καν να πάνε στην υπηρεσία, καθώς οι κάρτες παραμονής έχουν παραταθεί και πολλές αλλαγές γίνονται ηλεκτρονικά, ωστόσο ο συνωστισμός παραμένει.

Ο υπουργός διαβεβαίωσε πως έχουν ληφθεί όλα μέτρα προστασίας έξω από την Υπηρεσία, ωστόσο «είναι λίγο δύσκολο να εξηγήσουμε σε όλο αυτό τον κόσμο ότι οι διαδικασίες πλέον γίνονται ψηφιακά».

«Δυστυχώς παρά τις προσπάθειες έχουν αυτή την προσωπική ανασφάλεια και θέλουν αν έρθουν οι ίδιοι εδώ, για να τους δώσουμε μια πληροφορία η οποία είναι ήδη διαθέσιμη στο διαδίκτυο», ανέφερε ο κ. Μηταράκης.

Τέλος, σημείωσε ότι έχουν ληφθεί όλα τα μέτρα προστασίας μέσα και έξω από την Υπηρεσία Ασύλου και ενισχύθηκε η παρουσία της αστυνομίας από τα ξημερώματα.