Ουκρανία: Ενόψει καύσωνα η χώρα, κίνδυνοι για μεγάλες πυρκαγιές

Ουκρανία: Ενόψει καύσωνα η χώρα, κίνδυνοι για μεγάλες πυρκαγιές

Πάνω από τις μισές περιοχές της Ουκρανίας έχουν προειδοποιηθεί για κίνδυνο πυρκαγιάς λόγω των υψηλών θερμοκρασιών, καθώς πολλές περιοχές της Ευρώπης αντιμετωπίζουν κύμα καύσωνα. Πληροφορίες από το Ουκρανικό Υδρομετεωρολογικό Κέντρο την Παρασκευή το πρωί έδειξαν ότι 15 από τις 27 περιοχές της χώρας έλαβαν ένα πορτοκαλί επίπεδο απειλής πυρκαγιάς που σηματοδοτεί «επικίνδυνες καιρικές συνθήκες».

Ο ακραίος κίνδυνος πυρκαγιάς οφείλεται σε έναν «απειλητικό συνδυασμό υψηλής θερμοκρασίας αέρα και ξηρού καιρού», ανέφερε το Κέντρο.

Οι πληγείσες περιοχές βρίσκονται σε μεγάλο βαθμό στη δυτική και νότια Ουκρανία, σύμφωνα με χάρτη που δημοσίευσε το Κέντρο. Οι περιοχές με προειδοποιήσεις περιλαμβάνουν την Οδησσό, το Μικολάιβ, τη Χερσώνα και τη Ζαπορίζια.

«Στις 23-25 ​​Ιουλίου θα παρατηρηθεί το ακραίο επίπεδο κινδύνου πυρκαγιάς στη νότια Ουκρανία, στις δυτικές περιοχές και στις περιοχές Βίνιτσια και Ζιτόμιρ», πρόσθεσε το Κέντρο.

Μεγάλο μέρος της Ευρώπης έχει βιώσει θερμοκρασίες ρεκόρ και πυρκαγιές την περασμένη εβδομάδα.

Το Ηνωμένο Βασίλειο κατέγραψε την πιο καυτή ποτέ θερμοκρασία του, στους 40,3 βαθμούς Κελσίου (104,54 βαθμούς Φαρενάιτ) την Τρίτη. Σε άλλες περιοχές στην Ισπανία και την Πορτογαλία, περισσότεροι από 1.700 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους λόγω του τρέχοντος καύσωνα, δήλωσε την Παρασκευή ο επικεφαλής του περιφερειακού γραφείου του ΠΟΥ για την Ευρώπη, Χανς Κλούγκε.