Ουκρανία: Διαψεύδει τους Ρώσους για το Αζοφστάλ ο δήμαρχος της Μαριούπολης

Ουκρανία: Διαψεύδει τους Ρώσους για το Αζοφστάλ ο δήμαρχος της Μαριούπολης

Την ώρα που το Κρεμλίνο λέει πως έχουν σταματήσει οι επιθέσεις στο Αζοφστάλ, ο δήμαρχος της Μαριούπολης ισχυρίζεται πως σημειώθηκαν σφοδρές μάχες την Τετάρτη στο χαλυβουργείο. Παράλληλα, είπε στην εθνική τηλεόραση ότι είχε χαθεί η επαφή με τους Ουκρανούς μαχητές που εξακολουθούσαν να βρίσκονται εγκλωβισμένοι εκεί.

Το Κρεμλίνο διέψευσε σήμερα ότι οι ρωσικές δυνάμεις έχουν εξαπολύσει επίθεση εναντίον της χαλυβουργίας Αζοφστάλ, της τελευταίας εγκατάστασης στην οποία παραμένουν ουκρανικές δυνάμεις στο λιμάνι της Μαριούπολης, στη νοτιοανατολική Ουκρανία.

«Η διαταγή δόθηκε δημοσίως (στις 21 Απριλίου) από τον ανώτατο διοικητή (Βλαντίμιρ Πούτιν) να ματαιωθεί κάθε επίθεση. Δεν υπάρχει επίθεση» αυτή τη στιγμή, δήλωσε στους δημοσιογράφους ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ.

Ο ίδιος πρόσθεσε πως οι δυνάμεις της Μόσχας πολιορκούν την εγκατάσταση και δεν επεμβαίνουν παρά μόνο για να «εξαλείψουν πολύ γρήγορα τις απόπειρες» ουκρανών μαχητών να φθάσουν σε «θέσεις βολής».

Ο δήμαρχος της Μαριούπολης είπε ότι σημειώθηκαν σφοδρές μάχες την Τετάρτη στο χαλυβουργείο όπου αντέχουν οι τελευταίοι υπερασπιστές της πόλης και ορισμένοι άμαχοι

Ο δήμαρχος Βαντίμ Μποϊτσένκο είπε στην εθνική τηλεόραση ότι είχε χαθεί η επαφή με τους Ουκρανούς μαχητές που εξακολουθούσαν να βρίσκονται στα μεγάλα χαλυβουργεία και ότι περισσότερα από 30 παιδιά ήταν μεταξύ εκείνων που περίμεναν να φύγουν από το εργοστάσιο.

Η Ουκρανή βουλευτής Κίρα Ρούντικ ανέφερε ότι 156 άνθρωποι κατάφεραν να φύγουν από τη Μαριούπολη την Τρίτη και να φτάσουν στη σχετικά ασφαλέστερη Ζαπορίζια ενώ πρόσθεσε ότι έχουν γίνει τουλάχιστον 20 αποτυχημένες προσπάθειες να γίνει εκκένωση των ανθρώπων που παραμένουν στο Αζοφστάλ.