Οικονόμου: Δεν θέλουμε να υπάρχει καμία σκιά

Οικονόμου: Δεν θέλουμε να υπάρχει καμία σκιά

«Το ζήτημα που έχει δημιουργηθεί, μετά το λανθασμένο χειρισμό της ΕΥΠ σχετικά με τη νόμιμη επισύνδεση της τηλεφωνικής γραμμής του κ. Ανδρουλάκη, είναι σημαντικό και ως εκ τούτου απαιτείται μέγιστη σοβαρότητα και υπευθυνότητα στο χειρισμό του», τονίζει σε δήλωσή του ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου, απαντώντας σε ανάρτηση του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα.

«Η κυβέρνηση, από την πρώτη στιγμή που υπέπεσε στην αντίληψή της το ζήτημα, προχώρησε στην άμεση λήψη δραστικών πολιτικών πρωτοβουλιών, που περιελάμβαναν και παραιτήσεις. Ταυτόχρονα, χειρίζεται το ζήτημα με απόλυτο θεσμικό σεβασμό, στο πλαίσιο του νόμου, ώστε να διαλευκανθεί πλήρως κάθε πτυχή του, διασφαλίζοντας παράλληλα το δημόσιο συμφέρον», υπογραμμίζει και επισημαίνει:

«Το μείζον τώρα είναι να ολοκληρωθεί η πλήρης διερεύνησή του: να διευκρινιστεί το τι, το πώς και το γιατί. Η κυβέρνηση είναι προσηλωμένη σε αυτό. Γιατί εμείς δεν θέλουμε να υπάρχει καμία σκιά στην υπόθεση».

«Με τις αθλιότητες και τις συκοφαντίες σε βάρος του πρωθυπουργού, με τα ψέματα όσων επιχειρούν, με αφορμή τη σοβαρή αυτή υπόθεση, να προκαλέσουν αισχρούς συνειρμούς, θα ασχοληθούμε όταν ολοκληρωθεί θεσμικά η διερεύνηση και αποτίμηση των πραγματικών συμβάντων», καταλήγει στη δήλωσή του ο κ. Οικονόμου.

Υπενθυμίζεται ότι τη Δευτέρα ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης θα προχωρήσει σε δήλωση σχετικά με τη συγκεκριμένη υπόθεση. Με τη δημόσια τοποθέτηση του ο πρωθυπουργός είναι σαφές ότι βγαίνει μπροστά για να ξεκαθαρίσει το τοπίο και να επιδείξει την κυβερνητική ετοιμότητα να μην αποκρυβεί κανένα στοιχείο. Περαιτέρω ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα στρέψει τους προβολείς στη διακηρυγμένη στρατηγική της κυβέρνησης να χυθεί άπλετο φως στην υπόθεση και μέσα από την πλήρη διερεύνηση της να απομακρυνθεί και η παραμικρή σκιά από κάθε πτυχή της.

Τσίπρας: Οι αυτουργοί των παρακολουθήσεων συνδέονται με πρακτικές μαφίας

Νωρίτερα, με ανάρτησή του στο Twitter, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης επιτέθηκε εκ νέου κατά της κυβέρνησης και του πρωθυπουργού.

«Οι στοχευμένες "διαρροές" του προπαγανδιστικού μηχανισμού της ΝΔ για τον Νίκο Ανδρουλάκη, επιβεβαιώνουν τους χειρότερους φόβους μας: Οι αυτουργοί των παρακολουθήσεων συνδέονται με πρακτικές μαφίας», σημειώνει ο Αλέξης Τσίπρας με ανάρτησή του στον προσωπικό λογαριασμό του στο Twitter.

«Ο κ. Μητσοτάκης να κλείσει τη βάνα του οχετού, πριν πνιγεί μέσα του ο ίδιος», σχολιάζει ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ.

Ανδρουλάκης: Να έρθουν όλα στο φως

«Τρεις μέρες μετά την αποκάλυψη ότι η ΕΥΠ παρακολουθούσε το κινητό μου τηλέφωνο, την ίδια περίοδο μάλιστα που έγινε απόπειρα παγίδευσης του και με το λογισμικό Predator, που έχει τη δυνατότητα να σε βιντεοσκοπεί 24 ώρες το 24ωρο, η κυβέρνηση κατακλύζει με χυδαίες διαρροές τον δημόσιο διάλογο» αναφέρει σε γραπτή του δήλωση ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής, Νίκος Ανδρουλάκης.

Όπως επισημαίνει στη συνέχεια, «κυκλοφορούν σενάρια εκτός πραγματικότητας εμπλέκοντας τρίτες χώρες ότι τάχα αυτές ζήτησαν την παρακολούθησή μου διασύροντας τη χώρα διεθνώς. Οι πρέσβεις της Ουκρανίας και της Αρμενίας τους διέψευσαν δημόσια. Παράλληλα, στελέχη της Νέας Δημοκρατίας σε αγαστή συνεργασία με ακροδεξιά σταγονίδια διαδίδουν συκοφαντίες αποδεικνύοντας τον πολιτικό εκτσογλανισμό τους.Έφτασε στο σημείο ο Διευθυντής του Γραφείου Τύπου της ΝΔ να αξιολογεί δημοσίως τις συνακροάσεις της ΕΥΠ σε βάρος μου. Άραγε γνωρίζει το περιεχόμενο των παρακολουθήσεων;»

«Η χώρα μας και οι θεσμοί της δεν αξίζουν αυτή την κατάντια για την οποία αποκλειστικά υπεύθυνος είναι ο κ. Μητσοτάκης. Θα επαναλάβω λοιπόν το αίτημα να έρθουν όλα στο φως με διαφάνεια και σεβασμό στους κανόνες της Δημοκρατίας» υπογραμμίζει ο Ν. Ανδρουλάκης και καταλήγει στη δήλωσή του: «Ο κ. Μητσοτάκης, ο οποίος με δική του απόφαση πέρασε η ΕΥΠ στην άμεση και αποκλειστική δικαιοδοσία του, ο οποίος άλλαξε το θεσμικό πλαίσιο ώστε να διορίσει τον εκλεκτό του κ. Κοντολέων, οφείλει να δώσει συγκεκριμένες απαντήσεις: - Για ποιο λόγο ήμουν υπό παρακολούθηση; -Ποιοι κατέχουν και για λογαριασμό ποιων χρησιμοποιούν το κατασκοπευτικό "υπερόπλο" Predator στην Ελλάδα σε βάρος πολιτικών και δημοσιογράφων για να συλλέξουν υλικό εκβιασμού προσώπων;».

Ρωμανός: Η προσπάθεια διαστρέβλωσης, ενδεικτική του ποιος θέλει να σύρει στον βούρκο τον πολιτικό διάλογο

Πάντως, με δήλωσή του ο διευθυντής του Γραφείου Τύπου της ΝΔ, Νίκος Ρωμανός, έκανε λόγο για «άθλια συντονισμένη προσπάθεια διαστρέβλωσης» των όσων είπε, η οποία είναι «ενδεικτική του ποιος θέλει να σύρει τον πολιτικό διάλογο για ένα σημαντικό ζήτημα στον βούρκο».

«Αρχικά είπαν ότι έκανα δηλώσεις σε σταθμό που ουδέποτε βγήκα. Μετά έφτιαξαν και fake κείμενο απομαγνητοφώνησης βάζοντας λόγια στο στόμα μου που ποτέ δεν είπα. Βλέπετε στη συγκεκριμένη περίπτωση ούτε η κοπτοραπτική αρκούσε για να στηθεί το fake αφήγημα», επισήμανε.

«Είπα το αυτονόητο που λέμε σε όλους τους τόνους από την Παρασκευή. Ότι η νόμιμη συνακρόαση της ΕΥΠ με εντολή της αρμόδιας εισαγγελίας αφορά (εξ ορισμού) ευαίσθητα στοιχεία (αφού γίνεται μόνο για λόγους εθνικού συμφέροντος) για αυτό και θα ενημερωθεί ο ίδιος ο κ. Ανδρουλάκης αναλυτικά. Για αυτό επιχείρησε από την πρώτη στιγμή η κυβέρνηση να επικοινωνήσει μαζί του και για αυτό θα ενημερωθεί και αρμοδίως από τον νέο διοικητή της ΕΥΠ», σημείωσε.

«Άρα τις αντίστοιχες απαντήσεις που δημόσια ζητάει ο κ. Ανδρουλάκης, θα μπορεί να τις δώσει μόνο ο ίδιος! Ουδέποτε μίλησα για "προσωπικά δεδομένα" παρότι στην fake απομαγνητοφώνηση που έστρωσε το έδαφος για τη συντονισμένη επίθεση εναντίον μου υπήρχαν», υπογράμμισε ο διευθυντής του Γραφείου Τύπου της ΝΔ, προσθέτοντας ότι «ουδέποτε υπονόησα ότι γνωρίζω οτιδήποτε παραπάνω για την υπόθεση. Φυσικά επιφυλάσσομαι παντός νομίμου δικαιώματός μου απέναντι σε όλους όσοι διαστρέβλωσαν, ενορχήστρωσαν και αναπαρήγαγαν τα fake news και την άθλια επίθεση εναντίον μου».