Ο πρόεδρος της Κολομβίας καταδικάζει τη δολοφονία ενός πολιτικού της αντιπολίτευσης στη Βενεζουέλα

Ο πρόεδρος της Κολομβίας καταδικάζει τη δολοφονία ενός πολιτικού της αντιπολίτευσης στη Βενεζουέλα

Ο πρόεδρος της Κολομβίας Χουάν Μανουέλ Σάντος δήλωσε χθες ότι όλος ο κόσμος θα όφειλε να καταδικάσει τη δολοφονία ενός πολιτικού της αντιπολίτευσης στη Βενεζουέλα, λίγες ημέρες πριν από τις βουλευτικές εκλογές στη γειτονική χώρα την επόμενη εβδομάδα.

Ο Λουίς Ντίας, στέλεχος του κόμματος Δημοκρατικής Δράσης της αντιπολίτευσης στο Γκουάρικο, στην κεντρική Βενεζουέλα, δολοφονήθηκε λίγο πριν ολοκληρωθεί μια προεκλογική συγκέντρωση το βράδυ της Τετάρτης. Η δολοφονία προστέθηκε σε μια σειρά βίαιων επεισοδίων που έχουν αμαυρώσει την εκστρατεία ενόψει των εκλογών της 6ης Δεκεμβρίου.

«Αυτό που έγινε στη Βενεζουέλα φυσικά αξίζει την καταδίκη όλου του κόσμου», είπε ο Σάντος κατά τη διάρκεια μιας επίσκεψής του στη Μοντερία, στη βόρεια Κολομβία. «Δεν υπάρχει καμιά δικαιολογία για αυτή τη δολοφονία, ελπίζουμε ότι η υπόθεση θα ερευνηθεί εξονυχιστικά και οι υπεύθυνοι θα περάσουν από δίκη», πρόσθεσε ο συντηρητικός Κολομβιανός πρόεδρος.

Δημοσκοπήσεις υποδεικνύουν ότι το κυβερνών σοσιαλιστικό κόμμα της Βενεζουέλας (PSUV) κινδυνεύει να απολέσει την πλειοψηφία στη βουλή, για πρώτη φορά έπειτα από 16 χρόνια.

Η κρισιμότητα της εκλογικής αναμέτρησης εγείρει φόβους για εκτεταμένα βίαια επεισόδια. Πέρυσι, 43 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους όταν διαδηλώσεις της αντιπολίτευσης οδήγησαν σε ταραχές.

Οι σχέσεις της Κολομβίας με τη Βενεζουέλα παραμένουν τεταμένες επί χρόνια. Η ένταση κλιμακώθηκε τον Αύγουστο, όταν το Καράκας έκλεισε τμήματα των συνόρων των δύο κρατών και απέλασε πάνω από 1.000 Κολομβιανούς.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ