Ο Κιμ Γιονγκ Ουν δικαιολογεί την πυρηνική δοκιμή της Πιονγκγιάνγκ

Ο Κιμ Γιονγκ Ουν δικαιολογεί την πυρηνική δοκιμή της Πιονγκγιάνγκ

O ηγέτης της Βόρειας Κορέας Κιμ Γιονγκ Ουν δικαιολόγησε σήμερα την πρώτη δοκιμή βόμβας υδρογόνου που πραγματοποίησε η χώρα του λόγω της ανάγκης να αποτρέψει η Πιονγκγιάνγκ έναν πυρηνικό πόλεμο με τις ΗΠΑ.

Πρόκειται για τις πρώτες δηλώσεις του Βορειοκορεάτη ηγέτη από τότε η Πιονγκγιάνγκ γνωστοποίησε, την περασμένη Τετάρτη, ότι πραγματοποίησε με επιτυχία μια δοκιμή βόμβας υδρογόνου.

Η ανακοίνωση της τέταρτης πυρηνικής δοκιμής της Βόρειας Κορέας προκάλεσε την παγκόσμια κατακραυγή, αν και η πλειονότητα των ειδικών εκφράζουν αμφιβολίες ότι ο μηχανισμός που δοκιμάστηκε ήταν πράγματι μια βόμβα υδρογόνου, όπως διατείνεται η Πιονγκγιάνγκ.

Αυτή η πυρηνική δοκιμή ήταν «ένα μέτρο αυτοάμυνας για να υπερασπιστούμε την ειρήνη με αποτελεσματικό τρόπο στην κορεατική χερσόνησο και την περιφερειακή ασφάλεια ενώπιον των κινδύνων ενός πυρηνικού πολέμου που προκαλούν οι ιμπεριαλιστές με επικεφαλής τις ΗΠΑ» δήλωσε ο Κιμ Γιονγκ Ουν, όπως μετέδωσε το επίσημο πρακτορείο ειδήσεων KCNA.

«Πρόκειται για νόμιμο δικαίωμα ενός κυρίαρχου Κράτους, για μια δίκαιη ενέργεια που κανείς δε μπορεί να επικρίνει» προσέθεσε.

Ο Κιμ Γιονγκ Ουν πραγματοποιούσε μια επίσκεψη στις ένοπλες δυνάμεις της χώρας με στόχο να εκφράσει τα συγχαρητήριά του για την «επιτυχία» της πυρηνικής δοκιμής, μετέδωσε το KCNA, χωρίς να διευκρινίσει πότε ακριβώς έγινε αυτή η επίσκεψη.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ – ΜΠΕ