Ο Ιρλανδός πρωθυπουργός στην πρώτη ολομέλεια της χρονιάς για το μέλλον της Ευρώπης

Ο Ιρλανδός πρωθυπουργός στην πρώτη ολομέλεια της χρονιάς για το μέλλον της Ευρώπης

Απολογισμός της προεδρίας που έφυγε, προγραμματισμός της νέας, έναρξη των διαβουλεύσεων με τους ευρωπαίους ηγέτες για το μέλλον της Ευρώπης, βρίσκονται στο μενού της πρώτης ολομέλειας του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στο Στρασβούργο, η οποία αρχίζει αυτή την εβδομάδα. Στο πεδίο των εξωτερικών σχέσεων θα συζητηθούν «η ρωσική προπαγάνδα» και η αναταραχή στο Ιράν.

Ο Ιρλανδός πρωθυπουργός Leo Varadkar θα συζητήσει με τους ευρωβουλευτές για το μέλλον της Ένωσης, κάνοντας την αρχή για μια σειρά συζητήσεων που αναμένεται να ακολουθήσουν μεταξύ των αρχηγών κρατών της ΕΕ και του Κοινοβουλίου.

Ο πρωθυπουργός της Βουλγαρίας , η οποία ανέλαβε την προεδρία του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου 1η Ιανουαρίου θα παρουσιάσει την Τετάρτη τις προτεραιότητες της κυβέρνησής του για το τρέχον εξάμηνο, ενώ μια ημέρα πριν, η Εσθονία θα κάνει τον απολογισμό της δικής της προεδρίας.

«Η ρωσική προπαγάνδα» θα απασχολήσει τους ευρωβουλευτές το απόγευμα της Τετάρτης, οι οποίοι θα συζητήσουν «πιθανές επιπτώσεις της στις ευρωπαϊκές χώρες και πιθανές προσπάθειες της Ρωσίας να χειραγωγήσει τις εκλογές σε ορισμένα κράτη- μέλη μέσα τη δημοσίευση ψεύτικων ειδήσεων», όπως αναφέρει ανακοίνωση του ευρωπαϊκού κοινοβουλίου.

Το ΕΚ θα αξιολογήσει επίσης την κατάσταση στο Ιράν υπό το φως των αντικυβερνητικών ταραχών και την πολύνεκρη καταστολή τους, την κατάσταση στο Ιράκ αλλά και τη στήριξη της ΕΕ στην ειρηνευτική διαδικασία στην Κολομβία.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Φωτογραφία AP

 

Διαβάστε Περισσότερα