Ο ελληνικός πολιτικός κόσμος χαιρετίζει τον νέο αρχιεπίσκοπο Αμερικής Ελπιδοφόρο

Ο ελληνικός πολιτικός κόσμος χαιρετίζει τον νέο αρχιεπίσκοπο Αμερικής Ελπιδοφόρο

Τον νέο αρχιεπίσκοπο Αμερικής, Μητροπολίτη Προύσης Ελπιδοφόρο, ο οποίος εξελέγη το πρωί παμψηφεί από την Ιερά Σύνοδο του Οικουμενικού Πατριαρχείου συγχαίρει ο ελληνικός πολιτικός κόσμος.

Ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης έκανε το εξής tweet για τον νέο Αρχιεπίσκοπο Αμερικής: «Ο νέος Αρχιεπίσκοπος Αμερικής Ελπιδοφόρος ένας φωτισμένος ιεράρχης με ιδιαίτερες ικανότητες. Του εύχομαι από καρδιάς καλή επιτυχία! Οι ελπίδες μας τον συνοδεύουν!».

Η αρχηγός του Κινήματος Αλλαγής Φώφη Γεννηματά εστιάζει στο γεγονός ότι εκλογή του μέχρι πρότινος μητροπολίτη Προύσης και ηγούμενου της Ιεράς Μονής Χάλκης «εμπεριέχει και έναν ακόμα ισχυρό συμβολισμό καθώς είναι γνωστή η πολυετής προσφορά του στον αγώνα για την επαναλειτουργία της Θεολογικής Σχολής της Χάλκης».

Από την πλευρά του και ο Στ. Θεοδωράκης έγραψε: «Άξιος ο νέος Αρχιεπίσκοπος Αμερικής, Μητροπολίτης Προύσης και Ηγούμενος της Σχολής της Χάλκης Λαμπρυνιάδης. Πολύγλωσσος, κάτοχος διδακτορικού, καθηγητής στο ΑΠΘ, έμπειρος αν και νέος στη ηλικία, ιδανική επιλογή για την ομογένεια και την Ελλάδα. Συγχαρητήρια!».

Συγχαρητήρια Πάιατ στον νέο αρχιεπίσκοπο Αμερικής

Τα θερμά του συγχαρητήρια προς τον νέο αρχιεπίσκοπο Αμερικής εξέφρασε μέσω Twitter ο αμερικανός πρεσβευτής στην Αθήνα Τζέφρι Πάιατ. «Θερμά συγχαρητήρια και τις καλύτερες ευχεές στον Ελπιδοφόρο για την εκλογή του ως Αρχιεπισκόπου της ελληνικής ορθόδοξης εκκλησίας στη Βόρεια Αμερική - έναν ουσιαστικό θεσμό για τους δεσμούς μεταξύ των λαών μας και για την υποστήριξη του ελληνικού λαού κατά την περίοδο της οικονομικής δυσκολίας», έγραψε.