Ο δήμος Ιωαννίνων αντιδρά για το «πωλητήριο» του ΤΑΙΠΕΔ σε τρία οικόπεδα

Ο δήμος Ιωαννίνων αντιδρά για το «πωλητήριο» του ΤΑΙΠΕΔ σε τρία οικόπεδα

Την έντονη διαμαρτυρία της εκφράζει η δημοτική αρχή Ιωαννίνων μετά τη χθεσινή ανακοίνωση του ΤΑΙΠΕΔ να ενεργοποιήσει τη διαδικασία ηλεκτρονικής πώλησης για 14 ακίνητα του ελληνικού Δημοσίου, μεταξύ των οποίων και τρία οικόπεδα στην περιοχή των Αμπελοκήπων στην πόλη των Ιωαννίνων, των οποίων η πώληση είχε επιχειρηθεί και το Νοέμβριο του 2014.

Ο δήμος Ιωαννιτών τότε, όπως αναφέρει σε σχετική ανακοίνωση που εξέδωσε το μεσημέρι, είχε καταστήσει σαφές πως «η περιοχή των Αμπελοκήπων έχει μεγάλη οικιστική ανάπτυξη και ότι οι λίγοι ελεύθεροι χώροι είναι ζωτικής σημασίας για τους πολίτες». Μάλιστα, επαναλαμβάνει τη θέση που διατύπωσε το δημοτικό συμβούλιο με απόφασή του, το Νοέμβριο του 2014: «Ο δήμος Ιωαννιτών διεκδικεί σθεναρά, γιατί θεωρεί ότι του ανήκει, κάθε κρίσιμη έκταση, κάθε χώρο ζωτικής σημασίας που εντάσσεται στο σχεδιασμό του δήμου, για τη βιώσιμη ανάπτυξη και την "πόλη του αύριο", που οφείλουμε να δώσουμε στους πολίτες».

Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση, «η θέση του δήμου έχει κοινοποιηθεί και αναλυθεί διεξοδικά από το 2014 μέχρι σήμερα, στην πολιτική ηγεσία του τόπου, στον πρωθυπουργό, στους αρμόδιους υπουργούς, στους βουλευτές και σε όλα τα πολιτικά κόμματα.

Η δημοτική αρχή υπογραμμίζει πως εμμένει στη θέση να περιέλθουν στην κυριότητα του δήμου Ιωαννιτών, εκτάσεις που είναι ταυτισμένες με την έννοια του δημόσιου χώρου και είναι αδιανόητη οποιαδήποτε άλλη χρήση τους, πέραν της κοινωφελούς. Επιπλέον τονίζει ότι «με τις προτάσεις που έχει καταθέσει, έχει αποδείξει πως, στην αντίληψή της δεν είναι η γενική και αόριστη διεκδίκηση από το Δημόσιο, αλλά η διεκδίκηση βάση οργανωμένου σχεδιασμού και αξιοποίησης των συγκεκριμένων εκτάσεων προς όφελος των πολιτών.

Το θέμα που θα συζητηθεί στην αυριανή συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου, προκειμένου να ληφθούν νέες αποφάσεις.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ