Ο D. Tusk συνεχάρη τον D. Trump και τον προσκάλεσε για μια σύνοδο ΕΕ- ΗΠΑ

Ο D. Tusk συνεχάρη τον D. Trump και τον προσκάλεσε για μια σύνοδο ΕΕ- ΗΠΑ

Ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Donald Tusk, έδωσε τα θερμά του συγχαρητήρια στον Donald Trump σήμερα για την εκλογή του στον προεδρικό θώκο των ΗΠΑ κι επανέλαβε την πρόσκληση που του είχε απευθύνει για τη διεξαγωγή μιας Συνόδου της Ευρωπαϊκής Ένωσης με τις ΗΠΑ, μετέδωσε σήμερα το Γαλλικό Πρακτορείο επικαλούμενο μια ευρωπαϊκή πηγή.

«Σήμερα μίλησα στο τηλέφωνο με τον @realDonaldTrump και τον @Poroshenko» επιβεβαίωσε στο Twitter ο Tusk περιγράφοντας τις διαδοχικές τηλεφωνικές συνδιαλέξεις που είχε με τον εκλεγμένο πρόεδρο των ΗΠΑ και τον πρόεδρο της Ουκρανίας Petro Poroshenko.

Σύμφωνα με μια πηγή προσκείμενη στην Ευρωπαϊκή Ένωση, ο Donald Tusk συνεχάρη τον Trump, προτού τον προσκαλέσει για μια Σύνοδο μεταξύ της ΕΕ και των ΗΠΑ. Επιπλέον, τάχθηκε υπέρ μιας «διατλαντικής συνεργασίας», που περιλαμβάνει το ζήτημα της Ουκρανίας.

Από την πλευρά του ο Donald Trump ευχαρίστησε τον Πολωνό αξιωματούχο για την πρόσκληση και με τη σειρά του τον κάλεσε για μια συνάντηση στον Λευκό Οίκο, πριν από την διεξαγωγή οποιασδήποτε Συνόδου, μόλις αναλάβει καθήκοντα στις ΗΠΑ, συμπλήρωσε η ίδια πηγή.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ