Νέο βίντεο Μαξίμου διαφημίζει το ειδικό τιμολόγιο ρεύματος στη Δυτική Μακεδονία

Νέο βίντεο Μαξίμου διαφημίζει το ειδικό τιμολόγιο ρεύματος στη Δυτική Μακεδονία

«Ήταν δίκαιο και έγινε πράξη» ακούγεται να λέει ο Αλέξης Τσίπρας διαφημίζοντας την «έκπτωση που προσεγγίζει το 30% στους λογαριασμούς ηλεκτρικούς ρεύματος για την πλειονότητα των οικιακών καταναλωτών» στο νέο βίντεο για το ειδικό τιμολόγιο ρεύματος σε ολόκληρη την... Δυτική Μακεδονία και το Δήμο Μεγαλόπολης.

Όπως αναφέρει το Γραφείο του Πρωθυπουργού, «σκοπός της νομοθετικής ρύθμισης για το περιβαλλοντικό οικιακό τιμολόγιο λιγνιτικών περιοχών είναι η ενίσχυση των ιδιαιτέρως περιβαλλοντικά υποβαθμισμένων περιοχών της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας και του Δήμου Μεγαλόπολης της Περιφερειακής Ενότητας Αρκαδίας εξαιτίας της επιβάρυνσης από την λειτουργία των λιγνιτικών σταθμών και ορυχείων». 

Στην ανάρτηση του πρωθυπουργού επισυνάπτεται βίντεο διάρκειας 90 δευτερολέπτων στο οποίο εμφανίζονται να κάνουν δηλώσεις ο περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας Θεόδωρος Καρυπίδης και κάτοικοι περιοχών όπου θα ισχύσει η μείωση.

Σύμφωνα με το Μαξίμου, «από την εφαρμογή του μέτρου θα ωφεληθούν πάνω από 140 χιλ. νοικοκυριά (133 χιλ. στη Δ. Μακεδονία και 8 χιλ. στο Δήμο Μεγαλόπολης). Το συνολικό ποσό της ενίσχυσης ανέρχεται σε 17,5 εκατ. ευρώ, στο οποίο συμπεριλαμβάνεται μαξιλάρι ασφαλείας 5%, ώστε να καλυφθούν περιπτώσεις αύξησης της κατανάλωσης και νέων συνδέσεων τα επόμενα χρόνια».