Νεαρός από τους Φούρνους: Αναρτήσαμε τη σημαία για τον Μπαλταδώρο

Νεαρός από τους Φούρνους: Αναρτήσαμε τη σημαία για τον Μπαλταδώρο

Προς τιμήν του αδικοχαμένου σμηναγού Μπαλταδώρου αναρτήθηκαν οι σημαίες στις βραχονησίδες του Αιγαίου, ανάρτηση η οποία λίγο έλειψε να προκαλέσει διπλωματικό επεισόδιο.

Μιλώντας αποκλειστικά στον ΑΝΤ1, ο ένας από τους τρεις νεαρούς που τοποθέτησαν τη σημαία, που έχει γεννηθεί και μεγαλώσει στους Φούρνους Ικαρίας, ο Χαράλαμπος Τσαγαλάς, περιέγραψε πως η κίνησή τους ήταν μία απόφαση που έλαβαν αυθόρμητα.

«Ήταν ξαφνική απόφαση την ώρα που πίναμε καφέ», δήλωσε ο νεαρός, σημειώνοντας πως «ανεβάσαμε τις σημαίες και ρίξαμε και στεφάνι στη θάλασσα προς τιμήν του Μπαλταδώρου».

Όπως περιγράφει, ξεκίνησαν την Παρασκευή, στις 11 το πρωί, και η πρώτη σημαία τοποθετήθηκε στο μικρό Ανθρωποφάγο. Ακολούθησε η τοποθέτηση σημαιών στο Μεγάλο Ανθρωποφάγο, στο Ασπρονήσι, στο Μακρονήσι και τέλος στο Πετροκάραβο. Μάλιστα όπως αποκάλυψε έριξαν στεφάνι στο Πρασονήσι, πριν βάλουν την πρώτη σημαία.

Ο ίδιος πρόσθεσε ότι το Σάββατο το μεσημέρι οι σημαίες ήταν και στα 5 νησιά.

Απαντώντας σε όσους υποστηρίζουν ότι η πράξη τους ενδεχομένως να καθυστερήσει την επιστροφή των Ελλήνων στρατιωτικών είπε «να πάμε εμείς εκεί και να επιστρέψουν αυτοί. Το λέω μέσα από την καρδιά μου, δεν υπάρχει περίπτωση να τους αφήσει να γυρίσουν, τώρα τουλάχιστον».

 

Διαβάστε Περισσότερα