Νέα πυρά Ν. Φίλη: Η απόφαση του ΣτΕ είναι εκτός Συντάγματος - Ο Τσίπρας με απέπεμψε λόγω του Αρχιεπισκόπου

Νέα πυρά Ν. Φίλη: Η απόφαση του ΣτΕ είναι εκτός Συντάγματος - Ο Τσίπρας με απέπεμψε λόγω του Αρχιεπισκόπου

Στην κόντρα του με το ανώτατο δικαστήριο του κράτους αλλά και με την κυβέρνηση επιμένει ο πρώην υπουργός Παιδείας, Νίκος Φίλης, με αφορμή την απόφαση του ΣτΕ για το μάθημα των Θρησκευτικών. 

Μιλώντας στην ΕΡΤ1, ο Ν. Φίλης ανέφερε πως η απόφαση του ΣτΕ είναι εκτός Συντάγματος και το σχολείο δεν είναι κατηχητικό, ενώ τόνισε πως «θέλουμε το μάθημα των Θρησκευτικών να έχει ένα χαρακτήρα πλουραλιστικό».

«Το ΣτΕ το σεβόμαστε, πρέπει κι αυτό να σέβεται το Σύνταγμα όμως. Καμία απόφαση που βεβαίως οι αποφάσεις πάντοτε εφαρμόζονται, δεν είναι υπεράνω κριτικής. Δεν συνομιλεί με τον Θεό ο κύριος Σακελλαρίου, ο πρόεδρος του Συμβουλίου της Επικρατείας», είπε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ.

Παράλληλα, τάχθηκε υπέρ του διαχωρισμού κράτους – εκκλησίας με αναθεώρηση του Συντάγματος, σημειώνοντας χαρακτηριστικά: «Είναι δυνατόν το Σύνταγμα να έχει αναφορά στην Αγία Τριάδα στην επικεφαλίδα του; Αυτό είναι κατάλοιπο άλλης εποχής που γινόταν αναφορά στον Βασιλέα». 

Ο κ. Φίλης υπογράμμισε ότι ο πρωθυπουργός ήθελε ηρεμία στις σχέσεις με την εκκλησία. «Ο πρωθυπουργός έκανε την επιλογή του που υπαγόρευσε δημοσίως ο Αρχιεπίσκοπος», δήλωσε και πρόσθεσε «σε άλλες περιπτώσεις έχουμε το άλλοθι της Τρόικας, δεν μπορούμε να έχουμε το άλλοθι του Ιερώνυμου στην Ελλάδα».

Για το θέμα της εξωτερικής πολιτικής της κυβέρνησης και των δύο Ελλήνων στρατιωτικών ο κ. Φίλης είπε ότι «η γραμμή διατυπώνεται από τον πρωθυπουργό και τον υπουργό Εξωτερικών και όλοι οι άλλοι εκφράζουν προσωπική άποψη».

Τέλος, αναφερόμενος στο Σκοπιανό, ο κ. Φίλης είπε ότι στα σημαντικά ζητήματα για τη χώρα θα πρέπει να δημιουργούνται συνενώσεις και θα πρέπει και η κυβέρνηση να συμβάλλει σε αυτό.

Φωτογραφία: Intime News