Νέα μήνυση για την τραγωδία στο Μάτι: «Το Λιμενικό δεν απάντησε ποτέ στις κλήσεις»

Νέα μήνυση για την τραγωδία στο Μάτι: «Το Λιμενικό δεν απάντησε ποτέ στις κλήσεις»

Τις δραματικές στιγμές που έζησε στην πυρκαγιά εξιστορεί στη μήνυσή του ο Αριστείδης Χερουβείμ, ο οποίος αναφέρει ότι «μέσα σε 5 λεπτά είχαν καεί μητέρα, αδερφή και ανιψιές», ενώ όπως υποστηρίζει ο αριθμός έκτακτης επέμβασης του Λιμενικού Σώματος, «108», δεν απάντησε ποτέ, στις αλλεπάλληλες κλήσεις του.

Ο Αριστείδης Χερουβείμ, στη μήνυση που κατέθεσε με το συνήγορό του Βασίλη Ταουξή και την οποία παρουσίασε  το star.gr, περιγράφει με ανατριχιαστικό τρόπο πως βρήκε και τις τέσσερις απανθρακωμένες. Κάηκαν λίγο έξω από το σπίτι τους, προσπαθώντας να γλιτώσουν από την πύρινη λαίλαπα.

«Μέσα σε πέντε λεπτά είχαν καεί και οι τέσσερις. Τις βρήκα απανθρακωμένες, μόλις 50 μέτρα περίπου μακριά από το σπίτι μας, όπου έτρεχαν για να σωθούν από τη φωτιά. Το αυτοκίνητο της οικογένειας μας, ήταν παρκαρισμένο έξωθεν της οικίας μας και σχεδόν λιωμένο.  Δεν μπορούσα να φτάσω αμέσως στο σημείο, ήταν κλειστός ο δρόμος. Ήδη από τις 21:00, όπου προφανώς δεν είχα νέα τους και παρακολουθούσα έντρομος τις εξελίξεις από την τηλεόραση, ξεκίνησα έναν μάταιο αγώνα να μπορέσω να ενημερωθώ και να τις δηλώσω αγνοούμενες! Η αδιαφορία της αστυνομίας και της πυροσβεστικής και η πλήρης σύγχυση στην οποία ακόμα και μετά από τόσες ώρες τελούσαν, ήταν και πάλι χαρακτηριστική και προκλητική τις στιγμές της μαρτυρικής αγωνίας και αβεβαιότητας που πέρασα», αναφέρει στη μήνυσή του ο κ. Χερουβείμ.

Σύμφωνα με τον ίδιο - αναφέρει το star.gr - ο αριθμός έκτακτης επέμβασης του Λιμενικού Σώματος, «108», δεν απάντησε ποτέ, στις αλλεπάλληλες κλήσεις του.

«Η Άμεση Δράση («100»), με παρέπεμψε, στο να καλέσω στο ΑΤ Νέας Μάκρης, λόγω αναρμοδιότητας! Με τη σειρά του ο Αξιωματικός Υπηρεσίας, του ΑΤ Νέας Μάκρης, μου διαμήνυσε ότι δεν έχει καμία εντολή για αγνοούμενους και να απευθυνθώ στο Κέντρο Υγείας Ραφήνας, λέγοντάς μου χαρακτηριστικά να απευθυνθώ "εκεί που μαζεύουν πτώματα". Τελικώς τις δήλωσα ως αγνοούμενες επίσημα στις 03:00 τα ξημερώματα, όπου η Πυροσβεστική με διαβεβαίωσε ότι θα στείλουν όχημα και θα με ειδοποιήσουν. Επειδή δεν είχα κανένα νέο ούτε από την Πυροσβεστική, κάλεσα στο Δήμο Νέας Μάκρης, όπου με διαβεβαίωσαν ότι μετά το πρώτο φως της ημέρας θα στείλουν διασώστες στην οικία μας, όταν ανοίξουν οι δρόμοι», σημειώνει σε άλλο σημείο.

«Νομίζω ότι η στιγμή είναι κομβική, ότι τις επόμενες μέρες αναμένονται οι εξελίξεις,η προσωποίηση των ποινικών διώξεων και η ανακοίνωση των δικαστικών αρχών, ποιούς θεωρούν υπεύθυνους και εναντίον ποιών θα ασκήσουν ποινική δίωξη», δήλωσε ο δικηγόρος του, Βασίλης Ταουξής.