Ν. Ρωμανός για Τζανακόπουλο και «εκκαθαρίσεις στο Δημόσιο»: Περιμένουμε την εξειδίκευση από τον κ. Τσίπρα

Ν. Ρωμανός για Τζανακόπουλο και «εκκαθαρίσεις στο Δημόσιο»: Περιμένουμε την εξειδίκευση από τον κ. Τσίπρα

Τα όσα είπε ο Δημήτρης Τζανακόπουλος για τις αλλαγές στη δημόσια διοίκηση, σε περίπτωση επιστροφής του ΣΥΡΙΖΑ στην διακυβέρνηση της χώρας σχολίασε ο διευθυντής Γραφείου Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, Νίκος Ρωμανός, στο twitter κάνοντας λόγο για περίγραμμα του προγράμματος του ΣΥΡΙΖΑ για τους δημόσιους υπαλλήλους και σημειώνοντας χαρακτηριστικά: «Περιμένουμε την εξειδίκευση από τον κ. Τσίπρα». 

Την ίδια στιγμή κυβερνητικές πηγές τόνιζαν με νόημα ότι περιμένουν το απόγευμα να αναλύσει ο κ.Τσίπρας στην τοποθέτησή του το σχέδιο του ΣΥΡΙΖΑ για «εκκαθαρίσεις» στο Δημόσιο. 

«Ο κ. Τζανακόπουλος ανακοίνωσε χθες το περίγραμμα του προγράμματος του ΣΥΡΙΖΑ για τους δημόσιους υπαλλήλους. Περιμένουμε την εξειδίκευση από τον κ. Τσίπρα. Στα θετικά η ειλικρίνειά του και η στροφή στην «προγραμματική αντιπολίτευση», σημειώνει, σε ανάρτησή του, ο Ν. Ρωμανός. 

Σημειώνεται πως, σύμφωνα με ηχητικό απόσπασμα, που δημοσιεύθηκε στην ιστοσελίδα parapolitika.gr, ο Γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρης Τζανακόπουλος,  ανέφερε: «Χρειάζονται συγκεκριμένες και πολύ τολμηρές παρεμβάσεις έτσι ώστε να σπάσουν αυτά τα δίκτυα εξουσίας στο εσωτερικό του ελληνικού διοικητικού μηχανισμού. Εκεί που, πρέπει να πούμε πως, εξαιτίας των πιέσεων των μνημονιακών και εξαιτίας των ειδικών καταστάσεων της περιόδου 2015-2019, δεν κάναμε όλα όσα θα θέλαμε να έχουμε κάνει. Νομίζω ότι επιτρέψαμε ή ανεχτήκαμε σε μεγάλο βαθμό πολυπλόκαμους και βαθείς μηχανισμούς να φιλτράρουν και να φρενάρουν πολιτικές επιλογές, να δημιουργούν εμπόδια σε συγκεκριμένες κυβερνητικές επιλογές και αυτό νομίζω πως το βρήκαμε σε μεγάλο βαθμό μπροστά μας. Είναι κάτι που θα πρέπει να συζητήσουμε σε πάρα πολύ μεγάλο βάθος -τον τρόπο δηλαδή που αυτού του τύπου οι αυτονομημένες εστίες εξουσίας στο εσωτερικό της δημόσιας διοίκησης θα πρέπει να εκκαθαριστούν».

Διαβάστε ακόμα:

- Νέα Δημοκρατία: Διχαστικές αντιλήψεις απηχούν οι δηλώσεις Τζανακόπουλου για «εκκαθαρίσεις στο Δημόσιο»