Ν. Κεραμέως για Νέο Σχολείο: Ελευθερία στους εκπαιδευτικούς, έμφαση στις δεξιότητες

Ν. Κεραμέως για Νέο Σχολείο: Ελευθερία στους εκπαιδευτικούς, έμφαση στις δεξιότητες

«Στόχος του νομοσχεδίου για την αναβάθμιση του σχολείου είναι η αποκέντρωση του εκπαιδευτικού συστήματος, καθώς και να δοθεί ελευθερία στους εκπαιδευτικούς», τόνισε η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως, μιλώντας στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ το πρωί της Πέμπτης.

Όπως υπογράμμισε, από τον Σεπτέμβριο θα δοθεί έμφαση στις δεξιότητες, κάτι που θα εφαρμοστεί καθολικά. «Το σχολείο μπαίνει πλέον σε μια κουλτούρα επιμόρφωσης», ανέφερε χαρακτηριστικά.

«Στα νηπιαγωγεία, από τα 4 έτη, θα υπάρχουν δραστηριότητες στα αγγλικά αλλά και δεξιότητες», επισήμανε η υπουργός Παιδείας.. 

Παράλληλα, όπως είπε, ετοιμάζονται νέα προγράμματα σπουδών, ενώ θα υπάρχουν περισσότερα βιβλία σε συγκεκριμένα γνωστικά αντικείμενα.

Για την αξιολόγηση των εκπαιδευτικών η κ. Κεραμέως διευκρίνισε ότι θα έχει καθαρά βελτιωτικό χαρακτήρα, και άφορα ζητήματα υπηρεσιακής και διδακτικής συνέπειας. 

«Η αξιολόγηση θα είναι δίκαιη και θα γίνεται από το διευθυντή, τον σύμβουλο εκπαίδευσης, τον σύμβουλο γνωστικού αντικείμενου και την επιτροπή ενστάσεων», σχολίασε.