Ν. Φίλης: Η κυβέρνηση δεν χρειάζεται 180 βουλευτές για τη συμφωνία των Πρεσπών 

Ν. Φίλης: Η κυβέρνηση δεν χρειάζεται 180 βουλευτές για τη συμφωνία των Πρεσπών 

Σε διαμετρικά αντίθετη θέση από το Μέγαρο Μαξίμου, που άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο για πλειοψηφία 180 βουλευτών στη συμφωνία των Πρεσπών, κινείται ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκος Φίλης, τονίζοντας ότι δεν υπάρχει τέτοια ανάγκη αφού δεν τίθεται ζήτημα εκχώρησης εθνικής κυριαρχίας.

Όπως είπε ο Νίκος Φίλης σε συνέντευξή του στο ραδιόφωνο «ΘΕΜΑ», ελπίζει το δημοψήφισμα στα Σκόπια να είναι θετικό καθώς πρόκειται για αμοιβαία επωφελή συμφωνία και εκτίμησε ότι στην ελληνική Βουλή υπάρχει διασφαλισμένη πλειοψηφία για να περάσει η συμφωνία των Πρεσπών.

«Δεν χρειάζεται η κυβέρνηση 180 βουλευτές για τη συμφωνία καθώς δεν υπάρχει εκχώρηση εθνικής κυριαρχίας», επεσήμανε ο Νίκος Φίλης πρσοθέτοντας ότι αν το ζητήσει ο Πάνος Καμμένος «θα τον ακούσουμε». Κατά συνέπεια, σύμφωνα με τον κ. Φίλη δεν υπάρχει θέμα κυβερνητικής αστάθειας.

«Καθώς βγαίνουμε από τα μνημόνια όλα τα βλέπουμε με νέους όρους αλλά όχι με όρους κυβερνητικής αστάθειας. Η κυβέρνηση θα υπάρχει μέχρι τις εκλογές και οι εκλογές θα γίνουν στο τέλος της τετραετίας», τόνισε ο Νίκος Φίλης.

Ο Νίκος Φίλης τόνισε ότι η κυβέρνηση κρίνεται από την ελπίδα που δημιουργείται μετά την έξοδο από την σκληρή επιτήρηση και όχι από εθνικιστικές φαντασιώσεις και χουλιγκανισμούς, τους οποίους όπως είπε τους καλύπτει η Νέα Δημοκρατία.

«Βεβαίως έχει δυσκολίες η συμφωνία (σ.σ. του Eurogrou). Άκουσα τον Μοσκοβισί να αφήνει ανοιχτό το θέμα των συντάξεων» πρόσθεσε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ.

Επιμένοντας στο θέμα των συντάξεων είπε ότι «η κυβέρνηση πρέπει μετά τον Αύγουστο να το συζητήσει το θέμα των συντάξεων» υποστηρίζοντας ότι «δεν θα κοπούν οι συντάξεις γιατί δεν υπάρχουν οι όροι που επέβαλαν αυτό το μέτρο. Έχουν βελτιωθεί τα οικονομικά μεγέθη και αυό είναι το επιχείρημα της κυβέρνησης να ανατρέψει την απόφαση που επέβαλε το ΔΝΤ».

Αφού, μάλιστα, υποστήριξε με σθένος ότι από τον ΣΥΡΙΖΑ δεν έγινε καμία περικοπή στις συντάξεις συμπλήρωσε «άκουσα με ελπίδα όσα είπε ο Μοσκοβισί γιατί ήταν θετικός. Το τι θα γίνει από εδώ και πέρα δεν είναι θέμα του Μοσκοβισί αλλά της κυβέρνησης».