Ν. Ανδρουλάκης: Όσο καθυστερεί το κλείσιμο της διαπραγμάτευσης, τα μέτρα πολλαπλασιάζονται

Ν. Ανδρουλάκης: Όσο καθυστερεί το κλείσιμο της διαπραγμάτευσης, τα μέτρα πολλαπλασιάζονται

Όσο καθυστερεί το κλείσιμο της διαπραγμάτευσης, τα μέτρα πολλαπλασιάζονται γιατί η ελληνική οικονομία δεν πάει προς καλύτερη κατεύθυνση και το περιβάλλον και οι συσχετισμοί για το ζήτημα της Ελλάδας είναι χειρότεροι από το 2015, τόνισε ο ευρωβουλευτής του ΠΑΣΟΚ Νίκος Ανδρουλάκης, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό του Αθηναϊκού και Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων «Πρακτορείο FM 104,9».

«Η κυβέρνηση είχε να κάνει τρία βήματα. Το πρώτο ήταν να κλείσει η αξιολόγηση, το δεύτερο ήταν να βγει πειραματικά στις αγορές και το τρίτο ήταν να μπει στο επίπεδο της πιστωτικής χαλάρωσης για να βγούμε το ''18, που κλείνει το μνημόνιο, στις αγορές με καλύτερους όρους, να μην πάμε σε τέταρτο μνημόνιο. Τίποτε από αυτά δεν έχει κάνει και αντί να απολογηθεί γι αυτό, ακούμε μόνο ευχολόγια και προπαγάνδα» είπε ο κ. Ανδρουλάκης.

Σχολίασε ακόμη ότι «εάν το ''15 ο Τσίπρας έκλεινε τον Μάρτιο την αξιολόγηση θα έπαιρνε και τη συμφωνία του χρέους του ''15 που είχε κάνει η προηγούμενη κυβέρνηση και μικρότερα πρωτογενή πλεονάσματα. Δεν το έκανε γιατί πάνω από όλα έβαλε μια στρατηγική, την προπαγάνδα του τρόπου που θα φέρει τα μέτρα στην Ελλάδα για να κάνει την αντιμνημονιακή στροφή σε μνημονιακή. Το πλήρωσε ο λαός το πληρώνει και ο ίδιος ο ΣΥΡΙΖΑ».

Για τους λόγους για τους οποίους δεν κλείνει η διαπραγμάτευση χαρακτήρισε ως παλιά κολώνια που έχει ξεθυμάνει την άποψη ότι ευθύνονται οι ευρωβουλευτές και τόνισε ότι ο κάθε ευρωβουλευτής είναι ελεύθερος μέσα στο πλαίσιο του σεβασμού στον δημόσιο διάλογο να εκφέρει τις απόψεις του σε σχέση με το τι συμβαίνει στην Ελλάδα.

«Εγώ προσωπικά θεωρώ, και το είπα και στην ολομέλεια, ότι προφανέστατα έχουν ευθύνη οι δανειστές, διότι έχουν τελείως διαφορετικές προσεγγίσεις για πολύ μεγάλα θέματα που αφορούν το ελληνικό πρόγραμμα, όπως είναι το χρέος. Ωστόσο, από την άλλη μεριά, έχουμε μια κυβέρνηση η οποία η μόνη της προτεραιότητα είναι η επικοινωνιακή διαχείριση των μέτρων που θα έρθουν στην Ελλάδα και πώς αυτά τα μέτρα θα προσπαθήσει να τα σπρώξει πέρα από το 2018 και να ναρκοθετήσει το γήπεδο της επόμενης κυβέρνησης» πρόσθεσε. 

Για το αυριανό Eurogroup στη Μάλτα ευχήθηκε να κλείσει η αξιολόγηση όσο γίνεται με ένα αποδεκτά πακέτο.

Απαντώντας σε ερώτηση για το κλίμα στη Δημοκρατική Συμπαράταξη ενόψει του συνεδρίου του Ιουνίου σημείωσε: «Για μένα στις επόμενες εκλογές πρέπει όλη η κεντροαριστερά να κατέβει ενωμένη. Να πάνε στην άκρη οι στρατηγικές των προσώπων και να πάει μπροστά το συλλογικό συμφέρον της παράταξης και της χώρας. Να κατέβει ενωμένη και να διεκδικήσει πρωταγωνιστικό ρόλο έναντι του κ. Μητσοτάκη και έναντι του κ. Τσίπρα και του κ. Καμμένου. Όλα τα υπόλοιπα είναι θεωρίες και στρατηγικές που δεν αφορούν την κοινωνία. Εγώ αυτό θα υπηρετήσω, τίποτε παραπάνω τίποτε παρακάτω».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ