Μυτιλήνη: Δώδεκα συλλήψεις μελών του κυκλώματος με τα πλαστά έγγραφα

Μυτιλήνη: Δώδεκα συλλήψεις μελών του κυκλώματος με τα πλαστά έγγραφα

Δώδεκα άτομα συνελήφθησαν συνολικά, για εμπλοκή στο κύκλωμα που κατάρτιζε πλαστά υπηρεσιακά σημειώματα, τα οποία διέθετε σε μη νόμιμους αλλοδαπούς έναντι χρηματικής αμοιβής στην Μυτιλήνη.

Μεταξύ των συλληφθέντων είναι ο αρχηγός του κυκλώματος, ένας 28χρονος Πακιστανικής υπηκοότητας, καθώς και τρεις Έλληνες, (οι ιδιοκτήτες δυο βιβλιοπωλείων και ο υπάλληλος ενός), οι οποίοι κατασκεύαζαν αντίγραφα των δικαιολογητικών, τα οποία πλαστογραφούσαν και παρέδιδαν στη συνέχεια στους αλλοδαπούς. Τα υπόλοιπα οκτώ μέλη του κυκλώματος είναι επίσης Πακιστανοί, όπως και ο αρχηγός.

Όπως έγινε γνωστό από το Αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ, η επιχείρηση για την εξάρθρωση της εγκληματικής οργάνωσης σχεδιάστηκε, οργανώθηκε και πραγματοποιήθηκε από την Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών και την Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία, με την συνδρομή της Υποδιεύθυνσης Αντιμετώπισης Οργανωμένου Εγκλήματος της Ασφάλειας Αττικής. Η προανάκριση και οι συλλήψεις έγιναν από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Μυτιλήνης.

Σε βάρος των συλληφθέντων σχηματίσθηκε δικογραφία για τα -κατά περίπτωση- αδικήματα της σύστασης και συμμετοχής σε εγκληματική οργάνωση, της πλαστογραφίας, της κατοχής ναρκωτικών και της παράβασης της νομοθεσίας περί αλλοδαπών.

Από την αστυνομική έρευνα προέκυψε ότι ο 28χρονος αρχηγός της οργάνωσης, από κοινού με άλλα δύο μέλη του κυκλώματος, ομοεθνείς του, ακολουθώντας συγκεκριμένη διαδικασία, κατάρτιζαν αντίγραφα γνήσιων υπηρεσιακών σημειωμάτων αστυνομικών Αρχών στα δύο βιβλιοπωλεία στη Μυτιλήνη. Στην συνέχεια τα διέθεταν σε μη νόμιμους αλλοδαπούς έναντι 150-200 ευρώ το ένα, προκειμένου να διευκολύνουν την παράνομη κίνηση και διαμονή τους στην ελληνική επικράτεια.

Στο πλαίσιο των ερευνών, μεταξύ άλλων, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν :

• Ξύλινο τμήμα στρογγυλής σφραγίδας.

• Εντύπωμα ανάγλυφης στρογγυλής σφραγίδας της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Μυτιλήνης. Το ανωτέρω εντύπωμα ήταν επιμελώς κρυμμένο στην κεραμοσκεπή οικίας.

• 53 πλαστογραφημένα υπηρεσιακά σημειώματα αλλοδαπών, τα οποία φέρονταν να έχουν εκδοθεί από την Υ.Α. Μυτιλήνης.

• Έξι ηλεκτρονικοί υπολογιστές

• 23 κινητά τηλέφωνα.

• Πλήθος χειρόγραφων σημειώσεων, σημειωμάτων και καρτών SIM.

• Δύο νάιλον συσκευασίες με ακατέργαστη ινδική κάνναβη βάρους 2,6 γραμμαρίων.

• Χρηματικό ποσό των 1.550 ευρώ και 100 δολαρίων.

Οι συλληφθέντες, με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος τους, οδηγήθηκαν στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Μυτιλήνης. Κ. Τομαράς.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ