Μουσουλμάνοι κατά της τρομοκρατίας στην Ιταλία

Μουσουλμάνοι κατά της τρομοκρατίας στην Ιταλία

Οι μουσουλμανικές κοινότητες της Ιταλίας κινητοποιούνται σήμερα, στην Αιώνια Πόλη, κατά της τρομοκρατίας. Η συγκέντρωση που θα πραγματοποιηθεί στις τρεις το απόγευμα (τοπική ώρα) στην κεντρική πλατεία της Ρώμης «Σάντι Απόστολι», μουσουλμάνοι μετανάστες, αλλά και μουσουλμάνοι Ιταλοί πολίτες θα διαδηλώσουν με το σύνθημα «not in my name» (όχι εξ ονόματός μου), καταδικάζοντας κάθε είδος τρομοκρατίας, αλλά και μίσους που στηρίζεται σε θρησκευτικά κίνητρα. Η συγκέντρωση πραγματοποιείται σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τις τρομοκρατικές επιθέσεις στο Παρίσι και το Μάλι.

Ο ιμάμης της Φλωρεντίας και πρόεδρος της Ένωσης Μουσουλμανικών Κοινοτήτων Ιταλίας, Ιζεντίν Ελζίρ, δήλωσε «ο ισλαμικός κόσμος καταδικάζει χωρίς δισταγμούς τις τραγωδίες αυτές και τις τρομοκρατικές πράξεις». «Επιθυμούμε να στείλουμε ένα μήνυμα στους καθολικούς Ιταλούς πολίτες: όλοι μαζί μπορούσε να νικήσουμε το φόβο», τόνισε ο Ελζίρ μιλώντας σε δημοσιογράφους. Στη συνέχεια ζήτησε, παράλληλα, να οικοδομηθούν χώροι λατρείας, στους οποίους οι μουσουλμάνοι πιστοί να προσεύχονται αξιοπρεπώς.

Τέλος, σε βιντεοσκοπημένο μήνυμα το οποίο παρουσιάστηκε από τα ιταλικά μμε μουσουλμάνοι απ' όλο τον κόσμο στηρίζουν την πρωτοβουλία «Not In my name», τονίζοντας, μεταξύ των άλλων, ότι «το Χαλιφάτο δεν εκπροσωπεί τους μουσουλμάνους», ότι «η δράση των τρομοκρατών είναι απάνθρωπη» και «δεν γνωρίζουν τί σημαίνει ευσπλαχνία».

Πηγή ΑΠΕ-ΜΠΕ