Μ.Κόλλια-Τσαρουχά: Η κυβέρνηση στρέφει την προσοχή της στους μικρούς αγρότες, όχι σε αυτούς που έπαιρναν τις επιδοτήσεις 

Μ.Κόλλια-Τσαρουχά: Η κυβέρνηση στρέφει την προσοχή της στους μικρούς αγρότες, όχι σε αυτούς που έπαιρναν τις επιδοτήσεις 

"Η προσοχή της κυβέρνησης έχει εστιαστεί στους πιο μικρούς αγρότες και όχι σε αυτούς οι οποίοι όλα αυτά τα χρόνια έχουν μαζέψει επιδοτήσεις και έχουν εκμεταλλευτεί πράγματα", επισήμανε η υφυπουργός Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης, Μαρία Κόλλια- Τσαρουχά κατά τη συνέντευξη Τύπου για τη φετινή 10η διεθνή έκθεση κτηνοτροφίας και πτηνοτροφίας Zootechnia. 

Η ίδια πρόσθεσε ότι οι φετινές αγροτικές κινητοποιήσεις είναι πιο μικρές σε σύγκριση με τις προηγούμενες χρονιές, γεγονός που δείχνει ότι οι αγρότες "γνωρίζουν τη δύσκολη κατάσταση στην οποία βρίσκεται η χώρα και δεν θέλουν να κάνουν πράγματα μόνο για να τα κάνουν". Διατύπωσε δε την εκτίμηση ότι πάντα σε αυτές τις κινητοποιήσεις υπάρχει κομματική προσέγγιση. Η Zootechnia είναι μια έκθεση για τους αγρότες, είπε η κ. Τσαρουχά, "άρα όλοι πρέπει να παρευρεθούν και μετά την ολοκλήρωσή της να συνεχίσουν τις κινητοποιήσεις τους".

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος της ΔΕΘ-HELEXPO ΑΕ, Τάσος Τζήκας, αφού χαρακτήρισε γιορτή των αγροτών τη Zootechnia, όπως και την έκθεση Agrotica, κάλεσε τους αγρότες να στηρίξουν την έκθεση.

Εξάλλου, σε δηλώσεις του πριν την έναρξη της συνέντευξης, ο διευθύνων σύμβουλος του εκθεσιακού φορέα Κυριάκος Ποζρικίδης σημείωσε ότι αν και με τις κινητοποιήσεις υπάρχει πρόβλημα πρόσβασης, "οι αγρότες σέβονται πάντα τη διοργάνωση και συμμετέχουν σ' αυτήν".

Στο μεταξύ, έκκληση στους αγρότες, να μην προχωρούν σε αποκλεισμούς δρόμων, συνοριακών σταθμών κι αεροδρομίων, απευθύνει με ανακοίνωσή της, η διοίκηση του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης (ΕΕΘ). Με ομόφωνο ψήφισμα του, το διοικητικό συμβούλιο του ΕΕΘ, στη χθεσινή συνεδρίαση του τονίζει ότι "οι αγρότες έχουν απόλυτο δίκιο να διαμαρτύρονται, γιατί με τις νέες ρυθμίσεις της κυβέρνησης οδηγούνται σε εξαιρετικά δυσχερείς συνθήκες [...] Ωστόσο, το γεγονός ότι η κυβέρνηση τους ενέταξε στις τάξεις στις οποίες επιτίθεται, δεν τους βάζει στο απυρόβλητο. Τους καλούμε να απέχουν από κάθε ενέργεια που θα προκαλούσε πρόσθετά προβλήματα σε άλλες επαγγελματικές τάξεις. Τη φορομπηχτική επίθεση που πρόσφατα δέχθηκαν οι αγρότες την δέχεται η τάξη των μικρομεσαίων επιχειρήσεων εδώ και χρόνια. Έτσι, δεν είναι τίμιο και δίκαιο να ταλαιπωρούνται συνάδελφοι μας λόγω κινητοποιήσεων, από τις οποίες θα πρέπει να ταλαιπωρούνται μόνο τα μέλη της κυβέρνησης" επισήμανε ο πρόεδρος του ΕΕΘ, Μιχάλης Ζορπίδης.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ