Μητροπολίτης Φθιώτιδας: Παραχωρεί εγκαταστάσεις της Μητρόπολης για χρήση εμβολιαστικών κέντρων

Μητροπολίτης Φθιώτιδας: Παραχωρεί εγκαταστάσεις της Μητρόπολης για χρήση εμβολιαστικών κέντρων

Σε μια διαφορετική εικόνα της Εκκλησίας σε σχέση με την στάση της κατά την ημέρα των Θεοφανείων παραπέμπει η πρόθεση της Μητρόπολης Φθιώτιδας να διαθέσει εγκαταστάσεις για την λειτουργία εμβολιαστικών κέντρων, εφόσον αυτό επιτρέπεται από το νόμο, όπως είπε ο Μητροπολίτης Φθιώτιδος Συμεών, στο κυριακάτικο μήνυμα του. «Είμαστε εδώ για να βοηθήσουμε και να συμπαρασταθούμε όχι για να δημιουργήσουμε προβλήματα», ανέφερε.

Στην πράξη ο Μητροπολίτης Φθιώτιδας προανήγγειλε ότι θέτει στη διάθεση της πολιτείας σειρά εγκαταστάσεων της μητρόπολης, όπως τα 89 πνευματικά κέντρα, τα αμφιθέατρα, τις αίθουσες κοινωνικών φορέων, ακόμα και τους ίδιους τους Ναούς, έτσι ώστε να χρησιμοποιηθούν για εμβολιαστικά κέντρα ακόμη και για σχολεία.

«Θέτουμε στη διάθεσή σας, στην υγειονομική κοινότητα, τα 89 σε λειτουργία Πνευματικά Κέντρα της Μητροπόλεως μας, για να γίνουν Κέντρα ανίχνευσης του ιού,  να κάνετε rapid τεστ για τον κορονοϊό,  αλλά και γιατί όχι και εμβολιαστικά Κέντρα, αν υπάρχει δυσκολία και έλλειψη χώρου, αν υπάρχει δυσκολία πώς θα μετακινηθούν από τα χωριά μας παππούδες, οι γιαγιάδες, να έρθουν να εμβολιαστούν στο Νοσοκομείο ή όπου αλλού, 89 σημεία σε όλο το Νομό στη διάθεσή σας, στη διάθεσή της υγειονομικής κοινότητας, της Πολιτείας», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Φθιώτιδας. 

Σε άλλο σημείο, έκανε ειδική μνεία για τα σχολεία, λέγοντας η Μητρόπολη είναι έτοιμη να διαθέσει το αμφιθέατρο με χωρητικότητα 375 θέσεων και την ανάλογη τεχνική υποδομή, αλλά και ναούς, προκειμένου να καλυφθούν τυχόν εκπαιδευτικές ανάγκες.

Σε αντίθεση με άλλους ιεράρχες που αρνούνται να αντιληφθούν τον κίνδυνο για την δημόσια υγεία από ανεύθυνες συμπεριφορές, ο ίδιος έστειλε το μήνυμα ότι κύρια μέριμνα των κληρικών πρέπει να είναι η πιστή εφαρμογή όσων εισηγούνται οι ειδικοί, λέγοντας με νόημα «αντί να κοιτάμε πώς να ξεφύγουμε από τα μέτρα για να κάνουμε τους έξυπνους,  να σοβαρευτούμε και με σύνεση και σοβαρότητα να πορευτούμε μέσα αυτή τη δυσκολία».

«'Εχουμε πόλεμο, αλλά δεν κάνουμε ανορθόδοξο πόλεμο, κάνουμε ορθόδοξο πόλεμο, με σύνεση και υπευθυνότητα με επιστημοσύνη, με σοβαρότητα και χωρίς αγκυλώσεις, προκαταλήψεις και ιδεοληψίες», επεσήμανε ο Φθιώτιδας, εφιστώντας την προσοχή όλων,  «πρώτα ημών των κληρικών», όπως είπε και προσθέτοντας «δεν είναι παιχνίδι ο κορονοϊός».