Μήνυση κατά Ν. Κοτζιά - Π. Καμμένου από την Παμμακεδονική Συνομοσπονδία

Μήνυση κατά Ν. Κοτζιά - Π. Καμμένου από την Παμμακεδονική Συνομοσπονδία

Μήνυση κατά του τέως Υπουργού Εξωτερικών Νίκου Κοτζιά και του τέως Υπουργού Άμυνας Πάνου Καμμένου κατέθεσαν σήμερα οι δικηγόροι της Παμμακεδονικής Συνομοσπονδίας Αθηνών.

Συγκεκριμένα, οι δικηγόροι της Παμμακεδονικής Συνομοσπονδίας Αθηνών, κ.κ. Στέλιος Γρηγορίου και Γιάννης Μαλταμπές μετέβησαν στον Άρειο Πάγο και κατέθεσαν μηνυτήρια αναφορά κατά των δύο τέως υπουργών της κυβέρνησης, με αφορμή τη χρήση κονδυλίων που διακινήθηκαν για τον επηρεασμό των βουλευτών στα Σκόπια, διότι εάν κάτι τέτοιο ισχύει αυτόματα είναι άκυρη η Συμφωνία των Πρεσπών. Προσθέτει, δε, ότι στην περίπτωση που οι καταγγελίες αποδειχθούν αβάσιμες, να εξεταστεί η διάπραξη του αδικήματος της συκοφαντικής δυσφήμισης κατά του τέως Υπ. Εξωτερικών από τον Π. Καμμένο.

Η Συνομοσπονδία ζητά να διερευνηθούν αδικήματα που έχουν να κάνουν με δωροληψία πολιτικών αξιωματούχων, παθητική δωροληψία, ενεργητική δωροληψία, έσοδα από εγκληματική δραστηριότητα.

Για την βασιμότητα της μηνυτήριας αναφοράς, η Παμμακεδονική επικαλείται ως στοιχεία τις δημόσιες δηλώσεις του Νίκου Κοτζιά, μετά την απομάκρυνσή του από το ΥΠΕΞ, σύμφωνα με τις οποίες ο Πάνος Καμμένος τον κατήγγειλε για χρήση "μαύρου" χρήματος, προερχόμενου από τον επιχειρηματία Τζόρτζ Σόρρος, προκειμένου να επηρεαστεί το αποτέλεσμα στα Σκόπια.

Επιπλέον, η Παμμακεδονική Συνομοσπονδία Αθηνών επικαλείται σχετική ανάρτηση στο twitter, του τέως Υπουργού Άμυνας σύμφωνα με την οποία οι βουλευτές που απαιτούνταν για την εξασφάλιση της πλειοψηφίας στη Βουλή των Σκοπίων έλαβαν το ποσό των 2.000.000 ευρώ.

Κλείνοντας τη μηνυτήρια αναφορά της, η Συνομοσπονδία αναφέρεται και σε δημόσιες δηλώσεις του ανεξάρτητου βουλευτή Δημ. Καμμένου, ο οποίος ζήτησε από την κυβέρνηση διευκρινήσεις για τις καταγγελίες, χωρίς ωστόσο να λάβει κάποια απάντηση. 

Ως μάρτυρες προτείνονται ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, οι πρώην υπουργού και καταγγελλόμενοι, Νίκος Κοτζιάς και Πάνος Καμμένος, τα μέλη του υπουργικού συμβουλίου εκείνης της περιόδου, οι ανεξάρτητοι βουλευτές Δημήτρης Καμμένος και Στάθης Παναγούλης καθώς και οι δημοσιογράφοι Έλλη Στάη και Γιώργος Σαχίνης, που πήραν τις σχετικές συνεντεύξεις από τον κ. Κοτζιά.