Μήνυμα NATO προς Αθήνα για τους δύο στρατιωτικούς: Βρείτε τα μόνοι σας με την Τουρκία

Μήνυμα NATO προς Αθήνα για τους δύο στρατιωτικούς: Βρείτε τα μόνοι σας με την Τουρκία

Νίπτει τας χείρας του ο γενικός γραμματέας του ΝΑΤΟ, Jens Stoltenberg, αναφορικά με την υπόθεση των δύο Ελλήνων στρατιωτικών που κρατούνται στην Αδριανούπολη, καθώς διεμήνυσε ότι πρόκειται για θέμα που πρέπει να λύσουν μεταξύ τους οι δύο χώρες, αποκλείοντας ουσιαστικά οποιαδήποτε ανάμιξη της Βορειοατλαντικής Συμμαχίας στην απελευθέρωσή τους.

«Πρόκειται για ένα θέμα το οποίο πρέπει να λύσουν αποκλειστικά η Ελλάδα και η Τουρκία», δήλωσε χαρακτηριστικά οStoltenberg, ερωτηθείς σε συνέντευξή του στο τουρκικό πρακτορείο ειδήσεων Αnadolu.

Στη συνέντευξή του, ο γενικός γραμματέας του ΝΑΤΟ έπλεξε το εγκώμιο της Άγκυρας, λέγοντας πως «η Τουρκία συνεχίζει να είναι ένας πολύτιμος σύμμαχος του ΝΑΤΟ».

Ουσιαστικά με τις δηλώσεις του, όπως τις μεταφέρει το Anadolu, ο ΓΓ του ΝΑΤΟ απαντά στον Υπουργό Άμυνας, Πάνο Καμμένο, ο οποίος στις 6 Μαρτίου από τη Σύνοδο της Συμμαχίας στις Βρυξέλλες είχε δηλώσει ότι το ζήτημα της σύλληψης των δύο Ελλήνων στρατιωτικών στην Τουρκία είναι θέμα και της Ευρωπαϊκής Ένωσης και του ΝΑΤΟ.

 

Διαβάστε ακόμα:

- Oυάσιγκτον για όνομα πΓΔΜ: Αθήνα και Σκόπια να βρουν μεταξύ τους τη λύση