Μίκης Θεοδωράκης: Τίμησαν τον έλληνα συνθέτη στην Κόκκινη Πλατεία της Μόσχας

Μίκης Θεοδωράκης: Τίμησαν τον έλληνα συνθέτη στην Κόκκινη Πλατεία της Μόσχας

Εκδήλωση μνήμης πραγματοποιήθηκε για τον Μίκη Θεοδωράκη στην Κόκκινη Πλατεία της Μόσχας με τη ρωσική πρεσβεία στην Ελλάδα σε ανάρτησή της στο facebook να παρουσιάζει βίντεο από το φόρο τιμής που αποδόθηκε λέγοντας ότι  «θλιβερή όχι μόνο για την Ελλάδα είδηση».

Στην ανάρτησή της σημειώνει ακόμα ότι ο «ολοκλήρωσε την επίγεια πορεία του ο Μίκης Θεοδωράκης, αλλά η μουσική του θα ζει στις καρδιές μας».

Όπως αναφέρεται, η ελληνική στρατιωτική ορχήστρα «Θησέας» αφιέρωσε την εμφάνισή της στον συνθέτη, ενώ τα πορτρέτα του προβλήθηκαν πάνω στην ελληνική σημαία με φόντο το Κρεμλίνο.

Να σημειωθεί ότι στην Ελλάδα  οι σημαίες κυματίζουν μεσίστιες σε όλα τα δημόσια κτίρια μετά την κήρυξη του τριήμερου εθνικού πένθους από τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, ενώ η σορός του θα εκτεθεί σε τριήμερο λαϊκό προσκύνημα Δευτέρα και Τρίτη, από τις 10.00 το πρωί έως τις 19.00 το απόγευμα και την Τετάρτη από τις 10 το πρωί έως και τις 3 το μεσημέρι, οπότε και θα ψαλεί τρισάγιο από τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο, παρουσία πολιτικών αρχηγών.