Μιχαηλίδου: Αιφνιδιαστικοί έλεγχοι στις προνοιακές δομές από μικτά κλιμάκια 

Μιχαηλίδου: Αιφνιδιαστικοί έλεγχοι στις προνοιακές δομές από μικτά κλιμάκια 

Αιφνιδιαστικούς ελέγχους στις προνοιακές δομές, όπως δομές ανηλίκων, ατόμων με αναπηρία, αλλά και σε μονάδες φροντίδας ηλικιωμένων διενεργούν μικτά κλιμάκια από την Εθνική Αρχή Διαφάνειας (ΕΑΔ), το υπουργείο Υγείας και το υπουργείο Δικαιοσύνης, ανακοίνωσε η υφυπουργός  Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, Δόμνα Μιχαηλίδου.

Μιλώντας στο ΣΚΑΙ υφυπουργός Εργασίας τόνισε ότι ο ελεγκτικός μηχανισμός προχωρά τόσο στον διοικητικό έλεγχο των δομών όσο και στην ενδελεχή ιατρική αξιολόγηση κάθε ωφελούμενου ατομικά, ώστε να εντοπίζεται αν υπάρχει, περίπτωση κακοποίησης.

Εξήγησε ότι μαζί με τους επιθεωρητές της Αρχής Διαφάνειας, συμμετέχουν και ιατροί διαφόρων ειδικοτήτων όπως ψυχίατροι, ιατροδικαστές και κοινωνικοί λειτουργοί. Η Δόμνα Μιχαηλίδου τόνισε ότι ο πρώτος κύκλος των ελέγχων σε όλη την περιφέρεια θα έχει ολοκληρωθεί μέχρι το Φεβρουάριο. 

Υπενθυμίζεται ότι μηνυτήρια αναφορά στον αντιεισαγγελέα του Αρείου Πάγου για σεξουαλικές κακοποιήσεις σε ορφανοτροφείο της Αττικής, μετά από επώνυμες καταγγελίες που έλαβε γνώση, μέσω επιστολής, κατέθεσε πρόσφατα η υφυπουργός Εργασίας Δόμνα Μιχαηλίδου, ενώ, όπως γνωστοποίησε η ίδια, τον Ιανουάριο και Φεβρουάριο, θα πραγματοποιηθούν σαρωτικές έρευνες σε όλα τα ιδρύματα.