Meteo: Οι άνεμοι τις επόμενες ώρες μέχρι το πρωί του Σαββάτου 

Meteo: Οι άνεμοι τις επόμενες ώρες μέχρι το πρωί του Σαββάτου 

Σύμφωνα με τα νεότερα προγνωστικά στοιχεία του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών/meteo.gr, οι άνεμοι τις επόμενες ώρες μέχρι και τις 03:00 του Σαββάτου 7 Αυγούστου, στη κεντρική και νότια χώρα θα διατηρηθούν σε παρόμοια επίπεδα από βορειοδυτικές διευθύνσεις με εντάσεις 3-4 μποφόρ και ριπές έως 50-60 χιλιόμετρα την ώρα κυρίως σε περιοχές του Σαρωνικού και της βορειοανατολικής  Πελοποννήσου.

Τις πρωινές ώρες του Σαββάτου έως τις 09:00 οι άνεμοι αναμένεται να στραφούν σε βορειοανατολικούς με εντάσεις 2-4 μποφόρ και ριπές στα 40-60 χιλιόμετρα την ώρα κυρίως στην νοτιοανατολική Αττική και τη νότια Εύβοια (Γράφημα 2). 

Εικόνα 1: Ριπές ανέμου από το προγνωστικό μοντέλο του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών/meteo.gr για το Σάββατο 7 Αυγούστου, 03:00. Με τα σύμβολα της φωτιάς αποτυπώνονται οι μεγάλες ενεργές δασικές πυρκαγιές.

Εικόνα 2: Ριπές ανέμου από  το προγνωστικό μοντέλο του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών/meteo.gr για το Σάββατο 7 Αυγούστου, 09:00. Με τα σύμβολα της φωτιάς αποτυπώνονται οι μεγάλες ενεργές δασικές πυρκαγιές.

Στην Αττική έως τις 03:00 του Σαββάτου 7 Αυγούστου οι άνεμοι αναμένεται να διατηρηθούν στα 2-4 μποφόρ και ριπές έως 40-50 χιολιόμετρα την ώρα στα δυτικά και έως 30-40 χιλιόμετρα την ώρα στα υπόλοιπα τμήματα (Γράφημα 3). Τις πρωινές ώρες του Σαββάτου έως τις 09:00 αναμένεται στροφή των ανέμων σε βόρειους - βορειοανατολικούς στα 3-4 μποφόρ και ριπές έως 40-50 χιλιόμετρα την ώρα στα ανατολικά και νότια τμήματα και έως 30-40 χιλιόμετρα την ώρα στα υπόλοιπα τμήματα (Γράφημα 4). 

Εικόνα 3: Ριπές ανέμου στην Αττική απο το προγνωστικό μοντέλο του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών/meteo.gr για το Σάββατο 7 Αυγούστου, 03:00. Με τα σύμβολα της φωτιάς αποτυπώνονται οι μεγάλες ενεργές δασικές πυρκαγιές.

Εικόνα 4: Ριπές ανέμου στην Αττική απο το προγνωστικό μοντέλο του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών/meteo.gr για το Σάββατο 7 Αυγούστου, 09:00. Με τα σύμβολα της φωτιάς αποτυπώνονται οι μεγάλες ενεργές δασικές πυρκαγιές.