Μεσσηνία - Φωτιά: Σε Μέλπεια και Βλαχόπουλο τα πιο επικίνδυνα μέτωπα

Μεσσηνία - Φωτιά: Σε Μέλπεια και Βλαχόπουλο τα πιο επικίνδυνα μέτωπα

«Συνεχίζονται τα προβλήματα με τις φωτιές στη Μεσσηνία», αναφέρει στο ΑΠΕ ο αντιπεριφερειάρχης Στάθης Αναστασόπουλος και όπως επισημαίνει, «τα σημαντικότερα από αυτά εντοπίζονται στις περιοχές Μέλπεια και Βλαχόπουλο».

Ειδικότερα, σύμφωνα με τον αντιπεριφερειάρχη, «στην Μέλπεια, η φωτιά κατεβαίνει προς τις περιοχές Δεσύλλα και Δασοχώρι, ενώ ένα άλλο μέτωπο κινήθηκε προς τους Χράνους της Αρκαδίας, μπήκε σε μία χαράδρα και κινείται εκ νέου προς Μεσσηνία».

Όσον αφορά στο πύρινο μέτωπο στην περιοχή Βλαχόπουλο, ο αντιπεριφερειάρχης είπε στο ΑΠΕ - ΜΠΕ ότι «η φωτιά καίει μέσα σε δύσβατο σημείο, όπου υπάρχει συμπαγές δάσος, ενώ εκεί κοντά βρίσκονται οι κοινότητες Κρεμμύδια και Χατζή.»

Σχετικά με την φωτιά στην 'Ανθεια Καλαμάτας, ο Στάθης Αναστασόπουλος ανέφερε ότι «περιορίστηκε χάρις και στην επέμβαση των πυροσβεστικών μέσων που διαθέτει ο δήμος».

Μιλώντας στο ΑΠΕ - ΜΠΕ, ο αντιπεριφερειάρχης τόνισε ότι «ήταν σημαντική η συμβολή των πολιτών στην αντιμετώπιση των πυρκαγιών, οι οποίοι βοήθησαν τις πυροσβεστικές δυνάμεις, ιδιαίτερα στα μέτωπα στις κοινότητες Καρνάσι και 'Ανθεια, μεταφέροντας νερό με τα αγροτικά τους μηχανήματα».