Μέσω Twitter ανακοίνωσε ο Π. Καμμένος το θάνατο του χειριστή του Μιράζ

Μέσω Twitter ανακοίνωσε ο Π. Καμμένος το θάνατο του χειριστή του Μιράζ

Το θάνατο του Έλληνα χειριστή του μαχητικού αεροσκάφους Μιράζ 2000-5 της Πολεμικής Αεροπορίας, το οποίο κατέπεσε λίγο μετά τις 12 ανοιχτά της Σκύρου, ανακοίνωσε, μέσω Twitter, ο Πάνος Καμμένος. Στην ανάρτησή του, ο υπουργός Άμυνας εκφράζει τα συλλυπητήριά του στην οικογένεια του χειριστή αλλά και σε όλα τα στελέχη της Πολεμικής Αεροπορίας. 

«Ένας Έλληνας πιλότος στο πάνθεον των Ηρώων. Έπεσε υπέρ πίστεως και Πατρίδος μαχόμενος για την προάσπιση της Εθνικής κυριαρχίας και της εδαφικής μας ακεραιότητας. Η Πατρίδα θρηνούσα υποκλίνεται. Θερμά συλλυπητήρια στην οικογένεια του και σε όλα τα στελέχη της ΠΑ», έγραψε. 

Οι τελευταίες πληροφορίες αναφέρουν ότι οι δυνάμεις έρευνας και διάσωσης που έσπευσαν στο σημείο που κατέπεσε το μαχητικό αεροσκάφος της Πολεμικής Αεροπορίας, εντόπισαν τα συντρίμμια του Μιράζ 2000.

Οι έρευνες είχαν εστιάσει στη θαλάσσια περιοχή 9-10 ναυτικά μίλια βορειοανατολικά της Σκύρου. Στην επιχείρηση συμμετέχουν ένα ελικόπτερο S-70B του Πολεμικού Ναυτικού, ελικόπτερα της Πολεμικής Αεροπορίας και πλωτό του Λιμενικού.