Με σημαίες της Τουρκίας και του ψευδοκράτους ο Ε. Τατάρ στα Βαρώσια

Με σημαίες της Τουρκίας και του ψευδοκράτους ο Ε. Τατάρ στα Βαρώσια

Στις 4.00 το απόγευμα εισήλθε στο παραλιακό μέτωπο των Βαρωσίων, που άνοιξε σήμερα το μεσημέρι, ο κατοχικός «πρωθυπουργός» και υποψήφιος «πρόεδρος» στις επερχόμενες εκλογές του ψευδοκράτους Ερσίν Τατάρ.

Ο Τατάρ έγινε δεκτός από δεκάδες έποικους και Τουρκοκύπριους που κρατούσαν σημαίες της Τουρκίας και του ψευδοκράτους.

Από τις 12 το μεσημέρι που οι κατοχικές δυνάμεις άνοιξαν την δίοδο που οδηγεί σε μέρος της παραλίας στην περίκλειστη πόλη της Αμμοχώστου, πέρασαν περίπου 1.000 άτομα στα Βαρώσία, χωρίς να χρειάζεται να επιδείξουν ταυτότητα ή κάποιο άλλο έγγραφο.

Νωρίτερα, είχε ματαιωθεί η φιέστα των κατοχικών αρχών στα Βαρώσια καθώς το «ανώτατο εκλογικό συμβούλιο» απαγόρευσε τη διεξαγωγή της τελετής, μετά από καταγγελία που έκανε ο υπεύθυνος της προεκλογικής καμπάνιας του Σερντάρ Ντενκτάς.

Σύμφωνα με το Κυπριακό Πρακτορείο Ειδήσεων, το «ανώτατο εκλογικό συμβούλιο» του ψευδοκράτους τόνισε ότι η διενέργεια τελετής ανοίγματος των κλειστών Βαρωσίων κατά τη διάρκεια του «εκλογικού χρονοδιαγράμματος» ενόψει των «προεδρικών εκλογών» της 11ης Οκτωβρίου, απαγορεύεται με βάση το άρθρο 80 του «νόμου περί εκλογών και δημοψηφισμάτων».

Τουρκοκυπριακά ΜΜΕ προανήγγειλαν ωστόσο πως αυτό δεν θα εμπόδιζε τον κατοχικό «πρωθυπουργό» Ερσίν Τατάρ να μεταβεί το απόγευμα στην περιοχή.

Σημειώνεται ότι από σήμερα επιτρέπεται η πρόσβαση στην παραλία των Βαρωσίων από τις 9 το πρωί μέχρι τις 5 το απόγευμα ενώ δεν θα ζητείται από τις κατοχικές αρχές η επίδειξη οποιοδήποτε εγγράφου.

Φωτογραφίες - βίντεο: Sigmalive.com