Με «μπόνους» 232 εκ. ευρώ από μερίσματα για τη Eurobank εγκρίθηκε η απορρόφηση της Direktna από τη Eurobank Serbia

Με «μπόνους» 232 εκ. ευρώ από μερίσματα για τη Eurobank εγκρίθηκε η απορρόφηση της Direktna από τη Eurobank Serbia

Με «μπόνους» 232 εκ. ευρώ μέρισμα και επιστροφή κεφαλαίου για τον Όμιλο Eurobank, ολοκληρώθηκε και τυπικά μετά την έγκριση των αρχών η απορρόφηση της σερβικής Direktna, από τη Eurobank Serbia, που είχε συμφωνηθεί την 1η Ιουλίου.

Υπενθυμίζεται ότι στην ενοποιημένη τράπεζα «Eurobank Direktna», η Eurobank ελέγχει το 70%. Υπολογίζεται ότι με μερίδιο αγοράς 6,5% κατατάσσεται στην έβδομη θέση βάσει συνολικών δανείων.

Ειδικότερα, η Eurobank ανακοίνωσε τα εξής:

Σε συνέχεια της από 1ης Ιουλίου 2021 σχετικής ανακοίνωσης, η Τράπεζα Eurobank Ανώνυμη Εταιρεία («Eurobank»), θυγατρική της «Eurobank Ergasias Υπηρεσιών και Συμμετοχών Ανώνυμη Εταιρεία» (Eurobank Holdings), ανακοινώνει ότι σε συνέχεια λήψης των σχετικών εποπτικών εγκρίσεων, η συγχώνευση της Direktna με τη θυγατρική της Eurobank στη Σερβία, Eurobank a.d. Beograd («Eurobank Serbia») (η «Συναλλαγή»), με απορρόφηση της Direktna από τη Eurobank Serbia, έχει ολοκληρωθεί.

Η ενοποιημένη τράπεζα («Eurobank Direktna»), στην οποία η Eurobank ελέγχει το 70%, με ισχυρή κεφαλαιακή επάρκεια και ρευστότητα και με μερίδιο αγοράς 6,5% κατατάσσεται στην έβδομη θέση βάσει συνολικών δανείων.

Στο πλαίσιο της Συναλλαγής, η Eurobank a.d. Beograd θα διανείμει στον Όμιλο Eurobank μέσω μερίσματος και επιστροφής κεφαλαίου ποσό τάξης €232 εκ.

H Συναλλαγή συνάδει με τη στρατηγική της Eurobank για περαιτέρω επέκταση των διεθνών δραστηριοτήτων της και τη δημιουργία πρόσθετης αξίας για τους μετόχους της μέσω στοχευμένων εξαγορών και φιλικών συγχωνεύσεων.