Με μέλη του Κογκρέσου συναντάται σήμερα ο Ντ. Τραμπ, μετά την πολιτική «θύελλα» στις ΗΠΑ

Με μέλη του Κογκρέσου συναντάται σήμερα ο Ντ. Τραμπ, μετά την πολιτική «θύελλα» στις ΗΠΑ

Με μέλη του Κογκρέσου θα συναντηθεί εντός της ημέρας ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ, έπειτα από την πολιτική θύελλα που προκάλεσαν οι δηλώσεις του στη συνάντηση με τον πρόεδρο της Ρωσίας Βλαντίμιρ Πούτιν.

Στην ανακοίνωσή του ο Λευκός Οίκος δεν διευκρίνισε ποιοι θα είναι παρόντες, ή ποια ζητήματα θα εξεταστούν στη συνάντηση, ωστόσο πρόκειται για τη μοναδική καταχώριση στο πρόγραμμα του Αμερικανού προέδρου για σήμερα.

Εχθές, σφοδρές αντιδράσεις και πυρά εξαπέλυσαν Ρεπουμπλικάνοι και Δημοκρατικοί ενάντια στον πρόεδρο των ΗΠΑ που άφησε να εννοηθεί, ότι δεν έχει κανέναν λόγο να πιστεύει τις αμερικανικές υπηρεσίες πληροφοριών αλλά εμπιστεύεται τον Βλαντιμίρ Πούτιν όταν του δηλώνει ότι η χώρα του δεν αναμίχθηκε στην προεκλογική διαδικασία το 2016.

Σφοδρότερες επικρίσεις εξέφρασε ο πρώην διευθυντής της Κεντρικής Υπηρεσίας Πληροφοριών (CIA) των ΗΠΑ, Τζον Μπρέναν, κάνοντας λόγο ακόμα και για «προδοσία».

«Γιατί ο Τραμπ συναντήθηκε κατ'' ιδίαν με τον Πούτιν; Τι μπορεί να κρύβει από τον Μπόλτον, τον Πομπέο, τον Κέλι και το αμερικανικό κοινό; Πώς θα χρησιμοποιήσει ο Πούτιν οτιδήποτε θα μπορούσε να κρύβει ο Τραμπ προς όφελος της Ρωσίας για να πλήξει την Αμερική; Η πλήρης έλλειψη αξιοπιστίας του Tραμπ καθιστά ψευδή οποιαδήποτε εξήγηση δίνει», αναφέρει σε ανάρτησή του στο twitter. 

Και συνεχίζει δριμύτερος, γράφοντας πως «Η απόδοση του Ντόναλντ Τραμπ στη συνέντευξη Τύπου στο Ελσίνκι υπερβαίνει και ξεπερνά τα πρόθυρα των "υψηλών εγκλημάτων και παραπτωμάτων". Δεν ήταν κάτι λιγότερο από προδοσία. Όχι μόνο τα σχόλια του Τραμπ ήταν βλακώδη, αλλά είναι βρέθηκε πλήρως στην τσέπη του Πούτιν. Ρεπουμπλικανοί Πατριώτες: Πού είστε;». 

AP Photo/Pablo Martinez Monsivais