«Με κατηγορούν με χυδαίο τρόπο»

«Με κατηγορούν με χυδαίο τρόπο»

Σε δυο δόσεις ολοκληρώθηκε η κατάθεση στον Άρειο Πάγο του Γιάννη Πανούση, σχετικά με τις καταγγελίες που έκανε για απειλές κατά της ζωής του αλλά και για τη μηνυτήρια αναφορά από δυο υπουργούς για την διαρροή διαλόγων που είχε καταγράψει η ΕΥΠ.

Ο κ. Πανούσης άφησε αιχμές πως δέχεται χυδαίες επιθέσεις σε κάποιες περιπτώσεις ενώ ήταν ιδιαίτερα επικριτικός σχετικά με τη διαρροή εγγράφων, την οποία υπαινίχτηκε πως έκαναν κυβερνητικά στελέχη: 

«Ως πολίτης,  άνθρωπος και νομικός, είμαι υπερήφανος για τη δικαιοσύνη της χώρας μου. Είναι η ώρα της δικαιοσύνης και όχι της πολιτικής. Ολοκλήρωσα κατάθεση μου μέσα σε ένα κλίμα αξιοπιστίας, ακεραιότητας και αμεροληψίας. Ακολουθώντας τη σωκρατική θεωρίας λέω, αν έχω κάνει λάθος να τιμωρηθώ, αν δεν έχω κάνει λάθος να τιμωρηθούν οι άλλοι. Ας έρθουν αυτοί που με κατηγορούν μερικές φορές με χυδαίο τρόπο, να καταθέσουν. Όποια απόφαση και αν υπάρξει θα είναι αποδεκτή και σεβαστή. Εγώ δεν χρησιμοποιώ πλάγια μέσα. Υπάρχει μια υποψία διαφοράς στα ακούσματα, τα έγγραφα και τις διαρροές. Θέτω ένα ερώτημα λογικής. Εγώ δεν διαρρέω, ούτε η δικαιοσύνη. Ποιος τότε διαρρέει που να έχει όφελος;»

Δημοσιογράφος: Έχετε την απάντηση; - «Μέσα μου ως εγκληματολόγος την έχω».

Τις επόμενες μέρες αναμένεται να κληθούν να καταθέσουν και άλλοι μάρτυρες.