Μ. Σχοινάς: Μην κάνετε κακόγουστα σχόλια για τον Γιούνκερ-Την στήριξη του εξέφρασε το Βερολίνο

Μ. Σχοινάς: Μην κάνετε κακόγουστα σχόλια για τον Γιούνκερ-Την στήριξη του εξέφρασε το Βερολίνο

 «Kάτι παραπάνω από κακόγουστη» χαρακτήρισε o εκπρόσωπος της Κομισιόν, Μαργαρίτης Σχοινάς την ερώτηση δημοσιογράφου ρώτησε αν ο κ. Γιούνκερ ήταν μεθυσμένος,

Ο κ. Σχοινάς αναφέρθηκε και στα δημοσιεύματα που έγραφαν πως ο Γιούνκερ ήταν μεθυσμένος, κάνοντας λόγο για δημοσιεύματα «δίχως τακτ» και σκανδαλοθηρία σε βάρος του πρόεδρου της Κομισιόν, «φωτογραφίζοντας» βρετανικές εφημερίδες τάμπλοιντ.

«Δεν νομίζω ότι είναι ευγενικό, δεν νομίζω ότι είναι δίκαιο», είπε. Σημείωσε δε ότι, όταν υποχώρησε η κρίση της χρόνιας ισχιαλγίας και της κράμπας, ο κ. Γιούνκερ «παρέστη κανονικά στο δείπνο κι ο πόνος εξαφανίστηκε».

 Στηρίζει Γιούνκερ το Βερολίνο

Mε φόντο τα παραπάνω, τη στήριξή της στον πρόεδρο της Κομισιόν, Ζαν Κλοντ Γιούνκερ εξέφρασε η γερμανική κυβέρνηση διά στόματος του εκπροσώπου της Καγκελαρίας, Στέφεν Ζάιμπερτ.

«H κυβέρνηση της Γερμανίας έχει πολύ υψηλό επίπεδο εμπιστοσύνης στον πρόεδρο της Κομισιόν», δήλωσε ο Ζάιμπερτ.

Ερωτηθείς να σχολιάσει την κατάσταση της υγείας του επικεφαλής της Ευρωπαικής Επιτροπής, ο Ζάιμπερτ έσπευσε να τονίσει ότι το Βερολίνο στηρίζει Γιούνκερ.

Για προβλήματα υγείας κάνει λόγο η ιστοσελίδα Euractiv

Οι Ευρωπαίοι ηγέτες έσπευσαν να βοηθήσουν τον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ, να περπατήσει, καθώς έχασε την ισορροπία του λίγο πριν από το εορταστικό δείπνο του ΝΑΤΟ, γράφει η ιστοσελίδα Euractiv.

Λίγο αργότερα, οι πρωθυπουργοί της πΓΔΜ και της Πορτογαλίας, Ζόραν Ζάεφ και Αντόνιο Κόστα, εθεάθησαν να βοηθούν τον Ευρωπαίο αξιωματούχο προκειμένου να κατέβει τις σκάλες. Στη διάρκεια της συνομιλίας του με τον Ολλανδό πρωθυπουργό, Mαρκ Ρούτε, ο πρόεδρος Γιούνκερ έχασε την ισορροπία του και έπεσε πάνω στον πρόεδρο της Ουκρανίας, Πέτρο Ποροσένκο.

Την ίδια νύχτα, ο πρόεδρος της Κομισιόν εμφανίστηκε σε αναπηρική πολυθρόνα. Στο παρελθόν, ο κ. Γιούνκερ ανέφερε ότι υποφέρει από ισχιαλγία, η οποία μπορεί να προκαλέσει μούδιασμα ή αδυναμία στα πόδια.

Μετά από την εκδήλωση, ο κ. Ρούτε δήλωσε: «Απ΄όσο γνωρίζω δεν έχει σοβαρό πρόβλημα υγείας, απλώς κάποιες φορές έχει έντονους πόνους στην πλάτη».

«Ο Ζαν Κλοντ Γιούνκερ είναι μόλις 63 ετών. Έχει πει ότι δεν θα υποβάλει υποψηφιότητα για μια δεύτερη θητεία ως πρόεδρος της Κομισιόν αλλά το ερώτημα τώρα είναι, αν είναι σε θέση να ολοκληρώσει τη θητεία του που τελειώνει το φθινόπωρο του 2019. Η επόμενη υποχρέωση του Γιούνκερ είναι μια επίσκεψη στον Λευκό Οίκο στις 25 Ιουλίου, σε μια προσπάθεια να αποτρέψει έναν κατακλυσμιαίο εμπορικό πόλεμο», γράφει το Euractiv.