Μ. Κόλλια – Τσαρουχά: Η δεύτερη αξιολόγηση πρέπει να κλείσει γρήγορα

Μ. Κόλλια – Τσαρουχά: Η δεύτερη αξιολόγηση πρέπει να κλείσει γρήγορα

Η δεύτερη αξιολόγηση πρέπει να κλείσει και γρήγορα, διότι η Ελλάδα έχει κάνει και με το παραπάνω όσα έχει αναλάβει και ο λαός έχει ξεπεράσει τις αντοχές του, τόνισε η υφυπουργός Μακεδονίας-Θράκης Μαρία Κόλλια - Τσαρουχά, η οποία μίλησε στον ραδιοφωνικό σταθμό του ΑΠΕ-ΜΠΕ "Πρακτορείο 104,9 FM".

"Εμείς και μέτρα έχουμε πάρει και αποτελέσματα έχουμε δείξει. Ο λαός μας έχει ξεπεράσει τις αντοχές του, παρ΄ όλη την υπομονή που δείχνει, την καρτερικότητα. Αυτό, όμως, δεν μπορεί να συνεχιστεί. Τώρα αυτοί που έχουν, από την άλλη μεριά του τραπεζιού, την ευθύνη για την αξιολόγηση πρέπει να την κλείσουν. Η αγορά το περιμένει αυτό, η ελληνική οικονομία το περιμένει όπως και ενδιαφερόμενοι να επενδύσουν", είπε η υφυπουργός.

Σχολιάζοντας το αίτημα της αξιωματικής αντιπολίτευσης για πρόωρες εκλογές η κ. Κόλλια - Τσαρουχά σημείωσε ότι "οι εκλογές δεν θα βοηθήσουν καθόλου, δεν θα προσφέρουν τίποτε πέρα από μία αναστάτωση, η οποία θα φέρει πίσω όσες προσπάθειες είναι σε εξέλιξη από την κυβέρνηση και τη χώρα γενικότερα".

Σε ερώτηση για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις στη Μακεδονία και τη Θράκη απάντησε πως τα προβλήματά τους είναι μεγάλα και εξαιτίας της φορολογίας. Η κυβέρνηση κάνει ότι μπορεί για να τις ενισχύσει και είναι ευθύνη της να ανακόψει το ρεύμα φυγής προς γειτονικές χώρες, διότι είναι αφαίμαξη και για την οικονομία και για το εργατικό δυναμικό.

Πρόσθεσε πως το ΕΣΠΑ είναι η κινητήριος δύναμη και ο κύριος μοχλός ανάπτυξης σήμερα και για τα επόμενα χρόνια.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ