Λήξη συναγερμού για το ύποπτο κρούσμα κορονοϊού στο ΑΧΕΠΑ
Θεσσαλονίκη

Λήξη συναγερμού για το ύποπτο κρούσμα κορονοϊού στο ΑΧΕΠΑ

Ασθενής με συμπτώματα γριπώδους συνδρόμου, που είχε ταξιδέψει τον Δεκέμβριο στην Κίνα, έχει εισαχθεί στο νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ και αμέσως κινήθηκαν όλες οι προβλεπόμενες διαδικασίες για το ενδεχόμενο να έχει προσβληθεί από τον κορονοϊό.

Ο ασθενής βρίσκεται σε καραντίνα στο ΑΧΕΠΑ για προληπτικούς λόγους, ενώ δείγμα θα εξεταστεί από το Ινστιτούτο Παστέρ για να εξακριβωθεί εάν πρόκειται για κρούσμα κορονοϊού ή για απλό κρούσμα γρίπης.

Σύμφωνα με τον ΑΝΤ1, τα πρώτα αποτελέσματα όμως είναι καθησυχαστικά, καθώς δείχνουν ότι δεν πρόκειται για κρούσμα κορονοϊού.

Την ίδια ώρα, δύο Έλληνες από την πόλη Γουχάν της Κίνας, παραμένουν σε καραντίνα στο νοσοκομείο «Σωτηρία». Πρόκειται για έναν άνδρα και μία γυναίκα, οι οποίοι ταξίδεψαν με στρατιωτικό αεροπλάνο από τη Ρώμη στην Αθήνα.

Παρότι οι δύο Έλληνες πολίτες δεν παρουσιάζουν καμία συμπτωματολογία, μεταφέρθηκαν από ειδικά εκπαιδευμένο προσωπικό του Εθνικού Κέντρου Άμεσης Βοήθειας, στο Γ.Ν. Νοσημάτων Θώρακος Αθηνών «Η Σωτηρία», που αποτελεί Νοσοκομείο Αναφοράς, με βάση την προβλεπόμενη διαδικασία διακομιδής, και θα τεθούν σε εθελούσια απομόνωση και ιατρική παρακολούθηση για 14 μέρες.