Liberal markets: Ο χρησμός των αγορών για την επόμενη μέρα - Ο κόσμος αλλάζει εποχή

Liberal markets: Ο χρησμός των αγορών για την επόμενη μέρα - Ο κόσμος αλλάζει εποχή

Με τίτλο κεντρικού θέματος «Ο χρησμός των αγορών για την επόμενη μέρα - Ο κόσμος αλλάζει εποχή - Οι ανακατατάξεις μέσα από το πρίσμα των χρηματιστηρίων», κυκλοφορεί η εφημερίδα Liberal markets μαζί με τον Φιλελεύθερο αυτό το Σαββατοκύριακο 15 - 16 Αυγούστου.

Η μεγάλη άνοδος των εταιρειών υψηλής τεχνολογίας δεν είναι Μόδα που θα περάσει. Οι ιστορικά υψηλές τιμές του χρυσού, η καταβαράθρωση των αποδόσεων στα ομόλογα, η καθήλωση του πετρελαίου και των εμπορευμάτων είναι εξελίξεις που οδηγούν την παγκόσμια επενδυτική κοινότητα στο συμπέρασμα ότι η πανδημία ωθεί ολόκληρο τον κόσμο σε αλλαγή εποχής. Οι οικονομίες του πλανήτη καλούνται να προσαρμοστούν σε νέα δεδομένα για να αντιμετωπίσουν τις προκλήσεις του Μέλλοντος στο ασφαλιστικό, στο συνταξιοδοτικό, στην Υγεία, στα χρέη και τις επενδύσεις.

Διαβάστε ακόμη στο Liberal markets:

- Ανάλυση Πλάτωνα Τήνιου: Τι είναι και τι δεν είναι η έκθεση Πισσαρίδη

Ένας «Οδηγός για Απορημένους».

- Οι επιχειρήσεις χορεύουν στον ρυθμό της πανδημίας

Τα μηνύματα από τα οικονομικά αποτελέσματα μεγάλων επιχειρήσεων της χώρας. Οι κλάδοι που πλήττονται βαρύτερα, οι εταιρείες που αντιστέκονται και η μεγάλη ανησυχία για τις δυσμενείς επιπτώσεις ενός δεύτερου κύματος

- Οι μηχανικοί, η Attica Bank και ο τετριμμένος πίθος των Δαναΐδων

Μια ιστορία απωλειών. Πώς επενδύονται ή πώς... εξαφανίζονται τα χρήματα του Ταμείου των Μηχανικών. Ο ιστορικός καταστροφικός δεσμός με την Attica Bank και η νέα εξαγορά του συνόλου των μετοχών της Atticabank Properties. Γράφει ο Κωνσταντίνος Χαροκόπος.

- Το business plan για τη νέα ΕΛΒΟ

Ποιο είναι το σχήμα Plasan - SK Group - Γλίνη που βρίσκεται προ των πυλών της απόκτησης της Ελληνικής Βιομηχανίας Οχημάτων

- Creta Farms: Εννέα οικονομικοί διευθυντές και πέντε υπεύθυνοι λογιστηρίου σε 15 χρόνια...

Το πόρισμα της Deloitte για την κακοδιαχείριση που φέρεται να έλαβε χώρα όλα τα τελευταία χρόνια στην Creta Farms και η σκυταλοδρομία παραιτήσεων από θέσεις - «κλειδιά» που σχετίζονταν με τη διαχείριση των οικονομικών.

- Xpeng, ο αντίπαλος της Tesla ή μια κινεζική φούσκα;

Η εταιρεία με έδρα το Γκουαντζού φιλοδοξεί με τα βαριά πορτοφόλια που τη στηρίζουν να καταστεί ο σημαντικότερος παραγωγός ηλεκτρονικών αυτοκινήτων στην Κίνα, ένα αν μη τι άλλο εξαιρετικά φιλόδοξο σχέδιο.

- Ψήφος εμπιστοσύνης ξένων θεσμικών στα ελληνικά ακίνητα

Τι σηματοδοτεί η είσοδος του fund Brevan Howard στο μετοχικό κεφάλαιο της Lamda Development και ο έλεγχος από τη Sterner Stenhus της Pasal Development.

- Άνθρωποι και ρομπότ: Η πανδημία φέρνει το μέλλον στην εργασία νωρίτερα

Πώς το ξέσπασμα της πανδημίας επιταχύνει την «επανάσταση» της αυτοματοποίησης

«Κλειδί» για τα επόμενα χρόνια η μετεκπαίδευση του ανθρώπινου δυναμικού, ποιες δουλειές απειλούνται

- Οι μικροεπενδυτές τρέχουν να «κρυφτούν» στον χρυσό

Το πολύτιμο μέταλλο κερδίζει έδαφος μεταξύ των νέων ηλικιών, αλλά και των ερασιτεχνών traders. Νέο ιστορικό ρεκόρ στα διαθέσιμα των ETFs χρυσού.

- Ποιος καθήλωσε το Χρηματιστήριο

Η Μαίρη Βενέτη γράφει για τους λόγους που καταδίκασαν το Χ.Α. σε μια στενή ζώνη συσσώρευσης, την ίδια ώρα που οι ξένες αγορές επιδίδονται σε ράλι. Οι εταιρείες που κρατούν τα σκήπτρα των αποδόσεων και ο ρόλος των ξένων αλλά και των εγχώριων επενδυτών

- ΟΤΕ: Πρωταθλητής ταμειακών ροών

Ο Μάνος Χατζηδάκης γράφει στον «Αντισυμβαλλόμενο» για τον «άρχοντα» του κλάδου των τηλεπικοινωνιών που κρατάει διαχρονικά τα σκήπτρα των ταμειακών και των λειτουργικών ροών στο Χρηματιστήριο Αθηνών. Οι ενέργειες μείωσης του κόστους, οι επόμενες κινήσεις της διοίκησης εν μέσω πανδημίας και το γεμάτο ταμείο.

- Coca Cola: Το βαρύ πυροβολικό του Χρηματιστηρίου

Στο «Βαρόμετρο του ΧΑ», ο Μιχάλης Μιχαηλίδης βάζει στο μικροσκόπιο την μεγαλύτερη από πλευράς κεφαλαιοποίησης εισηγμένη επιχείρηση με κεφαλαιοποίηση άνω των 8,8 δισ. ευρώ, ισχυρό ισολογισμό και ταμειακά διαθέσιμα 1 δισ. ευρώ.

- Οι ασφαλιστικές νίκησαν προσωρινά την πανδημία

Ο Κωνσταντίνος Καρδιασμένος γράφει για την «έκπληξη» του κλάδου των ασφαλιστικών. Ενώ οι αρχικές εκτιμήσεις ήθελαν τον κλάδο να υφίσταται συντριπτικό πλήγμα από την κρίση στις ΗΠΑ, αυτός τελικά βγήκε κερδισμένος, καθώς οι Αμερικανοί έσπευσαν να αποκτήσουν νέα ή να αναβαθμίσουν τα ήδη υπάρχοντα νοσοκομειακά ασφαλιστήρια συμβόλαια, ενώ παράλληλα οι ασφαλιστικές εξοικονόμησαν χρήματα από τη μη πραγματοποίηση πολύπλοκων εγχειρήσεων.

- Τo μερίδιο του e-commerce στην ιδιωτική κατανάλωση

Αν σκεφθεί κανείς ότι το ηλεκτρονικό εμπόριο θα μεγαλώνει το μερίδιό του όλο και περισσότερο τα επόμενα χρόνια, τότε πρέπει να αρχίσει να κάνει τους υπολογισμούς των εν λόγω εταιρειών υπό διαφορετικό πρίσμα. Υπολογίζοντας πολύ υψηλότερες αποτιμήσεις μεσο-μακροπρόθεσμα.

- Στα θολά νερά των ελληνοτουρκικών

O Ηλίας Ζαχαράκης γράφει στο Trade News για τις ανησυχίες της χρηματιστηριακής σε ό,τι αφορά στην αναταραχή εκ μέρους της Τουρκίας και καταγράφει τα κρίσιμα τεχνικά σημεία των βασικών δεικτών και μετοχών του Χ.Α και των διεθνών αγορών.

- Η αγορά τιμωρεί τις αρνητικές εκπλήξεις

Ο Σπύρος Αλεξόπουλος εξετάζει τρεις αμερικάνικες εταιρείες υψηλής τεχνολογίας που προβληματίζουν την αγορά και τους επενδυτές με τις επιδόσεις τους που πηγαίνουν κόντρα στην «άνθηση» του κλάδου.

- Το ξύπνημα του ρεάλ ζωντανεύει τις αγορές εμπορευμάτων

Στην περίπτωση που η άνοδος του βραζιλιάνικου νομίσματος διατηρηθεί, κυρίως έναντι του δολαρίου, είναι πολύ πιθανόν να δούμε καλύτερες χρηματιστηριακές ημέρες για πολλά εμπορεύματα και τουλάχιστον για τα τρία «βραζιλιάνικα», τη ζάχαρη, τον καφέ και τα φασόλια σόγιας.

- Ράλι στα κρυπτονομίσματα, μανία για τα altcoins

O Σπύρος Αλεξόπουλος στο Digital Money καταγράφει το φαινόμενο των υπεραποδόσεων στα κρυπτονομίσματα αποκεντρωμένης οικονομίας, και εξηγεί τι σηματοδοτεί η άνοδος του Bitcoin πάνω από τα 12.000 δολάρια.

- Real Estate: «Φρένο στον υπερτουρισμό»

Υγεία – περιβάλλον το νέο μοντέλο. Η αναστολή οικοδομικής δραστηριότητας σε Μύκονο και Σαντορίνη θα θωρακίσει τις αξίες των ακινήτων.