Λέσβος: Αποκλείστηκε η θέση που σχεδιάζεται κλειστή δομή μεταναστών

Λέσβος: Αποκλείστηκε η θέση που σχεδιάζεται κλειστή δομή μεταναστών

Τη θέση Καράβα - Καβακλή Μανταμάδου η οποία επιτάχθηκε προκειμένου να κατασκευασθεί εκεί δομή διαμονής μεταναστών και προσφύγων απέκλεισαν σήμερα από νωρίς το πρωί πολίτες με τη συνδρομή μηχανημάτων του δήμου δυτικής Λέσβου.

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα stonisi.gr, από τις πρώτες πρωινές ώρες της Παρασκευής, οχήματα του Δήμου Δυτικής Λέσβου έχουν αποκλείσει τους δύο δρόμους που οδηγούν προς το σημείο όπου σχεδιάζεται να δημιουργηθεί η κλειστή δομή φιλοξενίας αιτούντων άσυλο.

Αναλυτικότερα, αποκλεισμένα τα οχήματα του Δήμου έχουν διακόψει την κυκλοφορία όλων των οχημάτων τόσο στη θέση Διαβολόρεμα της εθνικής οδού Μυτιλήνης - Καλλονής όσο και στην περιοχή Παναγιά Τριχερούσα επί της επαρχιακής οδού Μυτιλήνης - Μανταμάδου, επιτρέποντας την πρόσβαση μόνο στους κτηνοτρόφους που διατηρούν εγκαταστάσεις στην περιοχή.

Μάλιστα, έχει απαγορευθεί η διέλευση ακόμα και των απορριμματοφόρων που κινούνται προς τον παρακείμενο Χώρο Υγειονομικής Ταφής Αποριμμάτων (Χ.Υ.Τ.Α) της Λέσβου, γεγονός που σηματοδοτεί το κλείσιμο του ΧΥΤΑ για όσο χρονικό διάστημα διαρκεί ο αποκλεισμός.

Σημειώνεται πως με δήλωσή του, ο Δήμαρχος Δυτικής Λέσβου Ταξιάρχης Βέρρος ζήτησε «εκ των προτέρων συγγνώμη για την όποια ταλαιπωρία των δημοτών», ενώ σύμφωνα με τα όσα έχουν γίνει γνωστά ο αποκλεισμός της θέσης θα διαρκέσει κατ' αρχάς 48 ώρες και είναι συμβολικός αλλά και προειδοποιητικός, όπως χαρακτηριστικά αναφέρεται.