Λάρισα: Πρόστιμο 3.000 ευρώ σε γυναικολόγο για αναρτήσεις κατά του εμβολιασμού

Λάρισα: Πρόστιμο 3.000 ευρώ σε γυναικολόγο για αναρτήσεις κατά του εμβολιασμού

Πρόστιμο ύψους 3.000 ευρώ επέβαλε ο Ιατρικός Σύλλογος Λάρισας σε γυναικολόγο για αναρτήσεις στην προσωπική της σελίδα στο facebook κατά του εμβολιασμού τον περασμένο Μάιο.

Στην ανάρτησή της, η οποία είχε κάνει τον γύρο του διαδικτύου τότε, αλλά κατέβηκε αμέσως μετά τις έντονες αντιδράσεις, η γυναικολόγος έκανε λόγο για παρενέργειες από τον εμβολιασμό: «Πείτε όχι στα εμβόλια κατά του Covid-19, μεγάλες παρενέργειες!!!»  σημειώνοντας πως υπάρχουν θεραπείες για τον κορονοϊό, οι οποίες έχουν και γρήγορα αποτελέσματα.

Στην συνέχεια, η γυναικολόγος έκανε λόγο για πολλούς νεκρούς στην χώρα από ενδονοσοκομειακές λοιμώξεις και καλούσε τον κόσμο να «είναι γενναίος», σημειώνοντας πως «ο λαός έχει αντιληφθεί την αλήθεια». Έκλεινε δε λέγοντας «όχι στην παγκοσμιοποίηση» και πως... «η Γη φτάνει για όλους».

Στο πειθαρχικό για αντιδεοντολογική συμπεριφορά




Η στάση της, καθώς και όσα είχε τότε υποστηρίξει, είχαν προκαλέσει την άμεση αντίδραση του Ιατρικού Συλλόγου Λάρισας, που την κάλεσε να απολογηθεί στο πειθαρχικό για αντιδεοντολογική συμπεριφορά.

Η γυναικολόγος απολογήθηκε στις 10 Ιουνίου, ενώ στις 16 Ιουλίου εκδόθηκε η απόφαση με την οποία της επιβλήθηκε «πρόστιμο ποσού τριών χιλιάδων (3.000,00) ευρώ, για παράβαση του Κώδικα Ιατρικής Δεοντολογίας (Ν. 3418/2005) και συγκεκριμένα του άρθρου 17 παρ. 9 και 10, καθώς και του άρθρου 319 παρ. 1δ του Ν. 4512/2018, ήτοι για παραπλάνηση και παραπληροφόρηση των συμπολιτών μας με μη τεκμηριωμενες και επιστημονικά παραδεκτές απόψεις γύρω από την Covid-19 και τον εμβολιασμό, που κλόνισαν την πίστη των πολιτών προς το ιατρικό λειτούργημα». 

Στην απολογία της η γυναικολόγος ισχυρίστηκε πως έχει κάθε δικαίωμα να γράφει στο Facebook ό,τι εκείνη πιστεύει και θεωρεί σωστό.

Διαβάστε Περισσότερα