Λαϊκό Κόμμα Ισπανίας: Υπερασπιζόμαστε την εδαφική ακεραιότητα της Ελλάδας

Λαϊκό Κόμμα Ισπανίας: Υπερασπιζόμαστε την εδαφική ακεραιότητα της Ελλάδας

Τη στήριξή του ως προς την εδαφική ακεραιότητα της Ελλάδας και της Κύπρου εξέφρασε μέσω του twitter, ο επικεφαλής του Λαϊκού Κόμματος (ΡΡ) της Ισπανίας, Πάμπλο Κασάδο, στον απόηχο της επίσκεψης του Ισπανού πρωθυπουργού Πέδρο Σάντσεθ στην Τουρκία, στο πλαίσιο της 7η Ισπανοτουρκικής συνόδου στην Άγκυρα, με ένα από τα κεντρικά θέματα να είναι η ενίσχυση της στρατιωτικής συνεργασίας μέσω και της πώλησης πολεμικών πλοίων στην Τουρκία. 

Στην ανάρτηση αναφέρει χαρακτηριστικά πως «μετά το ταξίδι του Σάντσεθ στην Τουρκία, από το PP επαναλαμβάνουμε την υπεράσπιση της εδαφικής ακεραιότητας της Ελλάδας και της Κύπρου ως μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης και τον σεβασμό των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και της κοινοτικής πολιτικής ασφάλειας και μετανάστευσης για τις εξωτερικές μας σχέσεις».

Υπενθυμίζεται πως σύμφωνα με το δημοσίευμα της ισπανικής εφημερίδας El País αναμένεται ότι θα συζητηθούν και άλλα θέματα όπως η κατάσταση στην ανατολική Μεσόγειο, οι διμερείς εμπορικές σχέσεις, τα μεταναστευτικό και τα σχέδια συνεργασίας σε τομείς όπως η Άμυνα, ενώ θα υπογραφούν αρκετές συμφωνίες. Για την επικείμενη επίσκεψη του Ισπανού πρωθυπουργού εξέδωσε ανακοίνωση και η Τουρκική προεδρία.

Ως γνωστόν η Ισπανία παραμένει ένας από τους στενότερους συμμάχους της Τουρκίας εντός ΕΕ, αλλά και εντός ΝΑΤΟ, καθώς συνεχίζει να διατηρεί πυραύλους «PATRIOT» στα σύνορα Τουρκίας -Συρίας, παρόλο που οι υπόλοιπες χώρες της Συμμαχίας έχουν αποχωρήσει από τη διάθεση πολεμικού υλικού.