Κυρ. Μητσοτάκης: Είναι «τα δικά τους παιδιά» γι' αυτό δεν αφήνουν την αστυνομία να κάνει τη δουλειά της

Κυρ. Μητσοτάκης: Είναι «τα δικά τους παιδιά» γι' αυτό δεν αφήνουν την αστυνομία να κάνει τη δουλειά της

«Επεισόδια, μολότοφ, σπασίματα μαγαζιών - για μια ακόμη φορά εικόνα χάους στο κέντρο της Αθήνας. Είναι «τα δικά τους παιδιά», όπως είπε χθες ο κ. Δραγασάκης, γι'' αυτό προφανώς δεν αφήνουν την αστυνομία να κάνει τη δουλειά της», έγραψε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκος Μητσοτάκης σε ανάρτησή του στο Twitter καταδικάζοντας την στάση της αστυνομίας στα σημερινά επεισόδια που ακολούθησαν την πορεία στη μνήμη του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου, 9 χρόνια μετά τη δολοφονία του.

Χτες, ομάδα αντιεξουσιαστών εισέβαλε στο παλιό δημαρχείο Υμηττού, πριν από την έναρξη εκδήλωσης του ΣΥΡΙΖΑ με ομιλητή τον Αντιπρόεδρο της κυβέρνησης Γιάννη Δραγασάκη. Ο κ. Δραγασάκης αμέσως μετά την αποχώρηση των αντιεξουσιαστών ευχαρίστησε τους συγκεντρωμένους κατοίκους για την ψυχραιμία τους, ενώ ανέφερε χαρακτηριστικά: «Δικά μας παιδιά είναι και αυτά».

«Να σας συγχαρώ για την ψυχραιμία σας. Αν μας έλεγαν ότι "θέλουμε να έρθουμε στην εκδήλωσή σας να διατυπώσουμε τα αιτήματά μας", είμαι βέβαιος ότι εμείς θα τους δεχόμασταν να συζητήσουμε. Πολύ περισσότερο που αναφέρονται σε ένα νομοσχέδιο το οποίο ήταν και είναι αντικείμενο δημόσιας διαβούλευσης. Και το μόνο που ήθελα να πω σε αυτά τα παιδιά είναι ότι βεβαίως πρέπει να αναγνωρίσουν ότι τούτη εδώ η κυβέρνηση έχει κάνει ήδη πολλά για τον τομέα του σωφρονιστικού συστήματος. Ο,τι θετικό βήμα γίνεται πρέπει να στηρίζεται. Ελπίζω να έμεινε κάποιο από αυτά τα παιδιά εδώ μέσα και να ακούσει. Δεν πειράζει, δικά μας παιδιά είναι και αυτά. Και εμείς τα κάναμε αυτά κάποτε. Κάποιοι».

Αναλυτικά η ανάρτηση του Κ. Μητσοτάκη: 

 

Φωτογραφία: SOOC